Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, a declarat, luni, ca acuzatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa reprezinta exact felul de politica pe care el doreste sa il schimbe. "De asta vreau eu sa facem altfel de politica in Romania. Eu m-am saturat de acest vesnic scandal, inutil, fara niciun fel de rezultat. Nu o sa dau niciun raspuns fiindca nu acesta este stilul meu de a face politica. (...) Faptul ca s-au facut aceste acuzatii nu inseamna in niciun fel ca sunt adevarate. Este exact felul de politica pe care vreau sa il schimb. Este simplu de tot si acesta este lucrul pe care il voi face", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Intrebat daca crede ca electoratul lui Traian Basescu il va sustine in turul doi al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis a raspuns ca oamenii vor avea de optat intre doi candidati, adaugand ca are increderea ca "vor vota bine": "Eu nu cred ca exista electoratul lui 'x' sau lui 'y'. Oamenii vor vedea in turul doi, doi candidati, vor vedea fiecare ce a facut, ce n-a facut si vor vota si am toata increderea ca vor vota bine", a conchis presedintele PNL.

In cadrul evenimentului de luni "Pas cu Pas. Omul - Klaus Iohannis", candidatul ACL la alegerile prezidentiale si-a prezentat viziunea asupra unor domenii precum educatia, sanatatea, relatia cu Republica Moldova. Totodata, Iohannis a aratat ca este un om de dreapta si a fost asa inca dinainte de a face parte din Partidul National Liberal. La eveniment au participat reprezentanti ai PNL precum Teodor Atanasiu, Cristina Pocora, Lucia Varga, si lideri ai PDL - Vasile Blaga, Andreea Paul, Cezar Preda, Sulfina Barbu. Evenimentul a fost moderat de actorul Florin Calinescu si l-a avut printre invitati si pe actorul Victor Rebengiuc.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu ii sustine in campania electorala pentru alegerile prezidentiale nici pe Victor Ponta, nici pe Klaus Iohannis, motivand ca cei doi "sunt mincinosi si corupti" si ca ramane consecvent in a o sustine pe Elena Udrea, candidatul PMP. Basescu a spus ca "sfantul Iohannis" a reusit sa-si cumpere sase case in Sibiu cu banii obtinuti din meditatii, iar acum pretinde ca este "mare democrat de dreapta" dupa ce in vara lui 2012 a fost "mana in mana cu Ponta, Antonescu si Voiculescu" la suspendarea sa. El a adaugat ca pe niciunul dintre cei doi candidati - Ponta si Iohannis - nu este "demn de a fi presedinte" si ca pe cei doi "ii leaga Grivco".