Echipe de la corturile de campanie PSD-UNPR-PC si de la cele ale lui Calin Popescu Tariceanu aflate in zona Obor solicitau, vineri, trecatorilor numele, adresa si numarul de telefon, in cazul lui Victor Ponta fiind vorba si despre semnaturi de sustinere in tabele cu sigla aliantei, scrie Mediafax.

La ora pranzului, la corturile de campanie ale PSD-UNPR-PC se aflau reprezentantii echipei de campanie a lui Victor Ponta, care solicitau semnaturi de sustinere pentru acesta, alaturi de nume, prenume, adresa de domiciliu si numarul de telefon. Cu aceasta ocazie erau distribuite si materiale electorale cu Victor Ponta.

Intrebati care este scopul acestui demers, reprezentantii de la unul dintre corturile de campanie au sustinut ca doresc sa aiba o evidenta cu persoanele care ar fi de partea PSD-UNPR-PC la prezidentiale.

"Sa vedem, sa avem noi o evidenta cam cate persoane ar fi de partea noastra, ca sa fim mai siguri", mentioneaza o tanara. La intrebarea legata de posibilitatea ca unele persoane sa fi semnat deja pentru Victor Ponta inainte ca acesta sa-si depuna candidatura, reprezentantii de la cortul de campanie au raspuns: "Nu are importanta, a fost altceva aia. Alea au fost semnaturile necesare pentru inscriere. Astea sunt semnaturile de sustinere (¬) asta e pentru o alta situatie".

De asemenea, la cortul de campanie al lui Calin Popescu Tariceanu reprezentantii acestuia au oferit carti in schimbul numelui, adresei de domiciliu si numarului de telefon.

Cartile distribuite de echipa lui Tariceanu sunt editii romanesti ale romanului lui Ian Fleming din colectia "James Bond", intitulat "Diamante pentru totdeauna". De asemenea, cei care isi ofereau datele, primeau pliante, pixuri si obiecte promotionale din plastic, in forma conturului tarii, inscriptionate cu denumirea Partidul Liberal Reformator.

Reprezentantii Partidului Liberal Reformator, condus de Tariceanu, au confirmat ca este o actiune a formatiunii in vederea realizarii unei baze de date cu simpatizanti si au afirmat ca actiuni similare se deruleaza si la corturile lui Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Pana la ora transmiterii stirii, reprezentantii PSD nu au oferit un punct de vedere.