Premierul Victor Pona a reactionat la criticile exprimate de Traian Basescu in declaratia de presa afirmand ca atacul sau reflecta “o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat”.

“Atacul lui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat!” a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook, in urma cu putin timp.

Intr-o declaratie sustinuta ulterior in fata ziaristilor, Victor Ponta a afirmat ca Traian Basescu era "foarte agitat, foarte tulburat" atunci cand a facut aceste declaratii.

"Cred ca acest gen de declaratii facute pripit, intempestiv, la nervi si la tulburare nu sunt benefice nici justitiei, nici guvernului, nici energiei, un sector strategic al Romaniei", a sustinut acesta, adaugand ca, din punctul de vedere al guvernului, "toate companiile trebuie sa respecte legea iar oricine evazioneaza bugetul trebuie sa plateasca".

Primul ministru a adaugat ca guvernul va lua "toate deciziile necesare pentru a salva locuri de munca si pentru a avea incasarile necesare la buget", "garantand" totodata ca executivul "are toate aceste probleme in analiza".

Victor Ponta a mentionat ca singura tara care a trecut la nationalizari a fost Ungaria si a amintit ca Traian Basescu s-a intalnit recent cu premierul Viktor Orban.

Presedintele a declarat joi ca guvernul ar trebui sa fie pregatit sa nationalizeze Rafinaria Lukoil daca firma rusa decide sa inchida operatiunile din Romania. "Comportamentul nostru trebuie sa fie pe intelesul rusilor". "Presiunea facuta de un lider al companiei Lukoil impotriva procurorilor si a guvernului e inadmisibila, iar daca maine Lukoil va stabili sa nu reia productia cer guvernului sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti", a declarat Basescu intr-o declaratie de presa.

El a caracterizat drept un abuz sesizarea, de catre CSM, a Inspectiei Judiciare pentru declaratiile facute de seful statului in ceea ce priveste dosarul licentelor Microsoft, sustinand ca toate informatiile pe care le-a prezentat in acest caz nu proveneau din dosarul intocmit de procurorii DNA.