Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat ca asteapta ca presedintele Traian Basescu sa demisioneze imediat dupa validarea rezultatului alegerilor prezidentiale, la jumatatea lunii noiembrie, cu o luna inainte de incheierea mandatului, adaugand insa ca nu crede ca acesta va avea "bun-simt".

"Cred ca ar fi de bun-simt ca Basescu sa-si dea demisia, dar, ca sa fiu foarte sincer, nu mai mizez demult pe bunul-simt al lui Basescu, ci dimpotriva, pe lipsa de bun-simt a domniei sale (...) Rezultatul alegerilor va fi validat pe 18 sau 19 noiembrie si atunci Basescu sa spuna "v-am facut destule rele, ajunge ca m-ati dat jos in 2012 si am mai stat, poftim, ma retrag cu o luna inainte si il las pe presedintele legitim sa conduca", dar, repet, asta ar insemna ca Basescu, pe final de mandat, sa dovedeasca din nou un pic de respect fata de romani si de Romania. Nu cred ca va face lucrul asta si nu are rost sa ne facem iluzii ca va deveni, dupa 9 ani si 11 luni, un om serios si un om bun. Nu cred ca va face asta", a spus Ponta la Romania TV, potivit Mediafax.

Intrebat cat de serios este scenariul in care Parlamentul sa voteze suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte, dupa alegeri, pentru a-i scurta mandatul, Ponta a raspuns ca el crede ca cel mai serios si cel mai bine pentru Romania este sa fie evitate, "daca se poate, sigur", noi crize politice, dar ca nu poate antiipa ce se va intampla.