Motiunea simpla "PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi", initiata de ACL, a fost respinsa marti de plenul Camerei Deputatilor cu 214 voturi impotriva, 97 voturi pentru si 4 abtineri. Cei 99 de deputati PNL si PDL care au initiat aceasta motiune au solicitat astfel demisia ministrului Educatiei si retragerea Ordonantei de Urgenta 49/2014, care modifica radical legea educatiei, relateaza Agerpres.

Semnatarii motiunii au cerut abrogarea OUG 49/2014, finantarea corecta a educatiei romanesti, descentralizarea reala si depolitizarea scolii romanesti, renuntarea la a treia sesiune de bacalaureat si rezolvarea de urgenta a problemei manualelor scolare, scrie Agerpres.

ACL a sustinut ca "inexistenta manualelor tiparite si a manualelor electronice este consecinta faptului ca grupul de afaceri clientelare PSD, care actioneaza in proximitatea Ministerului Educatiei, in complicitate cu inalti functionari ai acestei institutii, se razboiesc intre ei pentru a accesa fonduri uriase din bani publici, pe calea unor licitatii trucate si, apoi, contestate".

Motiunea a fost dezbatuta in urma cu o saptamana in plenul Camerei Deputatilor. Prezent la dezbateri, ministrul Remus Pricopie a sustinut ca Ordonanta 49/2014 corecteaza mai multe neclaritati din Legea 1 pentru a face functional sistemul de invatamant si da posibilitatea unitatilor de invatamant superior sa organizeze colegii ca programe postliceale.

Citeste si: