Presedintele PNL si candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca decizia de marti a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul sau este "una normala si in concordanta cu noul Cod de Procedura Civila. Hotararea ICCJ inseamna, de fapt, ca un termen pentru judecarea pe fond a recursului inaintat de Agentia Nationala de Integritate va fi stabilit in intervalul urmator. In acest moment nu exista nicio stare de incompatibilitate in ceea ce ma priveste", a aratat Iohannis, intr-un comunicat al PNL. Judecatorii Inaltei Curte de Casatie si Justitie au admis in principiu recursul ANI in procesul de incompatibilitate al presedintelui PNL, Klaus Iohannis, urmand ca judecarea pe fond a recursului sa se faca la o data ulterioara.

Klaus Iohannis mai arata in comunicatul PNL ca "Singura hotarare a unei instante referitoare la aceasta speta este cea a Curtii de Apel Alba, conform careia raportul ANI a fost invalidat. Tocmai din acest motiv, am toata increderea ca oricare alta instanta de judecata s-ar pronunta in acest caz, solutia va ramane neschimbata."

"Din respect pentru romani, mi-as fi dorit totusi ca aceasta speta sa fi fost lamurita definitiv inainte de debutul campaniei pentru prezidentiale pentru a nu putea fi folosita de catre contracandidatii mei ca tema de atac, in lipsa de alte argumente. Vreau o confruntare electorala bazata pe proiecte, pe programe concrete si nu o batalie viciata de subiecte false, irelevante pentru cetateni. Sunt la dispozitia justitiei pentru ca nu am nimic de ascuns si nu ma tem de nimic. Sunt nevinovat, am castigat in prima instanta, la Curtea de Apel Alba, si nu am niciun motiv sa cred ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va da un alt verdict", mai arata presedintele PNL.

"Candidatura mea este una ferma si definitiva, nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Biroul Electoral Central a validat deja toate candidaturile, numele meu se va regasi pe buletinul de vot si ii astept pe toti romanii care cred in Romania lucrului bine facut sa vina la urne. Am pornit pe acest drum si merg pe el pana la capat. Am o viziune pentru Romania urmatorului deceniu si este datoria mea fata de concetateni sa fac tot posibilul ca aceasta viziune sa devina realitate", incheie Klaus Iohannis.