Candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la Presedintie, Klaus Iohannis, isi va lansa candidatura sambata in cadrul unui miting in Piata Victoriei din Bucuresti iar luni, la Palatul Parlamentului, isi va prezenta oficial programul "Romania lucrului bine facut", informeaza Agerpres.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Potrivit unui comunicat de presa al ACL, mitingul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidentiale va incepe la ora 11,00 si este preconizat sa dureze in jur de 90 de minute.

Klaus Iohannis si-a depus sambata trecuta candidatura la Biroul Electoral Central, unde a adus peste 2.000.000 de semnaturi.

"Multumesc celor peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine. Este un numar impresionant de semnaturi care s-au adunat in doar cateva saptamani, intr-un timp record. Acum a venit vremea faptelor. Oamenii ma cunosc, sunt mai putin un om al vorbelor si mai mult un om al faptelor. Vreau sa candidez pentru a face altfel de politica, mai putin spectacol, mai putina galagie, mai multe solutii pentru oamenii, pentru Romania", a declarat Iohannis la BEC.

El a spus ca are in spate echipa ACL si spera ca, pe parcursul campaniei, la cele 2.200.000 de semnaturi sa se mai adune si alti oameni care vor sa mearga pe acelasi drum cu el.

"Eu nu am in spate niciun fel de grupuri de interese, niciun fel de trusturi, niciun fel de institutii. Eu am in spate echipa Aliantei Crestin-Liberale si cei peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine", a aratat Iohannis.