Candidatul independent la Presedintie, Teodor Melescanu, spune intr-un interviu la RFI ca ar accepta sa fie sustinut de Alianta Crestin Liberala (ACL), daca presedintele PNL, Klaus Iohannis, nu ar mai putea candida, fiind declarat incompatibil de instanta.

Ar accepta Teodor Melescanu o sustinere din partea ACL? "Nu ma ascund deloc si am spus-o inca de la depunerea dosarului de candidat la Biroul Electoral Central ca eu concep aceasta responsabilitate de presedinte ca fiind o functie de reprezentare a intereselor tuturor romanilor. Din acest punct de vedere, evident ca nu am nici un fel de probleme, din contra, as fi bucuros daca as putea contribui si eu prin modestele mele posibilitati la alegerea unui presedinte care sa fie sprijinit de partea de centru-dreapta", raspunde candidatul independent la Presedintie.

Teodor Melescanu pledeaza pentru o reechilibrare a balantei politice in Romania: "Cred sincer ca intr-o democratie functionala, este foarte necesar, daca nu indispensabil, ca puterea sa nu fie concentrata intr-o singura zona politica. Socialistii la ora actuala, impreuna cu aliatii lor, au o majoritate cel putin pe hartie, desi la unele voturi nu a functionat, o majoritate zdrobitoare, au primul-ministru si Guvernul si cred inca o data cu toata taria ca este nevoie de o reechilibrare a balantei politice in Romania. Daca acest lucru se va intelege, va fi foarte bine".

Continuarea pe www.rfi.ro