Elena Udrea a declarat joi ca se pronunta impotriva exploatarii gazelor de sist pana cand nu se vor gasi metode "cert nepoluante", in conditiile in care, sustine ea, este cunoscut faptul ca fracturarea hidrauliza este nociva pentru mediu.

Elena UdreaFoto: Agerpres

Candidatul PMP a fost intrebat in cadrul unui interviu la Adevarul.ro daca este de acord cu exploatarea gazelor de sist.

"Pana acum stim ca exploatarea gazelor de sist se face prin fracturare hidraulica. Stim ca e nociv pentru mediu si pentru oamenii care locuiesc in zona de exploatare. Deci in aceste conditii nu cred ca trebuie sa trecem la exploatarea gazelor de sist. Daca in viitor se vor descoperi metode cert nepoluante, da, dar in aceste conditii, nu", a raspuns Elena Udrea.

Aceasta nu crede ca actualul sef al SRI, George Cristian Maior, ar trebui schimbat din functie. "A fost un om corect fata de statul roman, chiar daca a venit din opozitia din politica, pentru ca a fost numit in timpul guvernarii Tariceanu, a tinut echilibrul in fruntea acestui serviciu, nu s-a implicat politic, nu a implicat serviciul in scandaluri, deci a reusit sa fie echilibrat, are o buna imagine si serviciul a dobandit o buna imagine, deci cred ca este un om care si-a facut foarte bine treaba, a urmat valorile statului de drept", a argumentat ea.

Elena Udrea este de parare ca religia trebuie sa fie predata in scoli, "obligatoriu, fara sa se transforme aceste ore de religie intr-un proces de sustinere a unei biserici sau a alteia: "Trebuie sa aiba niste repere morale. E important sa se predea perceptele morale, valori precum corectitudinea, sa nu minti, sa nu furi, aceste valori folosesc".