Traian Rece, presedintele interimar al Partidului Democratiei Sociale (PDS) - care l-a sustinut pe Teodor Melescanu in campania de strangere a semnaturilor pentru prezidentiale, a declarat miercuri la B1 TV ca prima discutie cu fostul sef SIE despre candidatura a avut loc acum circa trei luni. Traian Rece (fost membru al PSD si PD) sustine ca a cheltuit din banii firmelor sale 200.000 euro pentru stringerea semnaturilor, si anunta ca partidul sau nu il mai sprijina pe Melescanu dupa ce acesta s-a dezis public de PDS.

Traian ReceFoto: cdep.ro

Rece spune ca a trimis o instiintare la Biroul Electoral Central prin care anunta ca PDS i-a retras semnaturile strinse lui Melescanu.

Traian Rece a mai spus ca "Melescanu m-a chemat acasa sa-l ajut pentru ca aveam experienta in doua campanii electorale", si dezvaluie ca, inainte de interviul de marti de la Realitatea TV, Melescanu i-a spus ca PDS trebuie sa faca un pas in spate pentru ca e perceput drept partid extremist de stinga.

Traian Rece a anuntat ca va depune o contestatie la BEC pentru ca Melescanu sa nu mai poata candida, avind in vedere ca partidul care l-a sustinut si-a retras sprijinul. Mai mult, el a anuntat ca va incerca sa-si recupereze cei 200.000 euro de la Melescanu.

Cine este Traian Rece

Traian Rece a fost senator si trezorier PSD la sfarsitul anilor 90, scrie B365.ro, care dezvaluie ca acesta a fost implicat in una dintre cele mai mari retele de rambursare ilegala a TVA-ului demontata de politisti in anul 2000, in urma careia nu a fost insa condamnat.

ExpressMagazin scrie ca Traian Rece este patronul societatii comerciale Agrodelta Sireasa, care administreaza in Delta Dunarii o amenajare agricola de 5.300 de hectare, si o alta la Tatanir, de aproximativ 6.000 de hectare. Terenul apartine domeniului public de interes judetean. Traian Rece, fost parlamentar PSD, utilizeaza terenul agricol din Delta in baza unui contract de concesiune incheiat, la inceputul anilor 2000, cu Consiliul Judetean (CJ) Tulcea, care are in patrimoniu terenurile agricole si piscicole din Delta Dunarii. Conform declaratiilor functionarilor CJ Tulcea, citati de Romania libera, SC Agrodelta Sireasa nu a cultivat ani la rand terenurile din Delta, insa autoritatea publica nu a intrerupt aceste contracte de concesionare dupa ce constatat incalcarea lor, ci s-a adresat instantei de judecata. Magistratii au tergiversat procesele, iar fostul senator Traian Rece a administrat in continuare terenul public din Delta.