Presedintele PNL Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a declarat miercuri ca fixarea unui termen rapid in cazul dosarului de incompatiblitate ce il vizeaza este un lucru bun, fiind nevoie de o solutie cat mai rapida la aceasta speta astfel incat "campania electorala sa nu mai fie viciata prin folosirea unor astfel de atacuri".

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Iohannis mai sustine, intr-un comunicat de presa, ca acuzatiile de incompatibilitate au devenit o tema "in mod fals folosita de catre contracandidatii mei la alegerile prezidentiale".

Liderul PNL si-a exprimat increderea in justitia din Romania, subliniind ca "orice decizie a justitiei trebuie respectata".

  • Vezi mai jos comunicatul integral

Ma bucur ca se doreste fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o tema care este in mod fals folosita de catre contracandidatii mei la alegerile prezidentiale. Imi exprim speranta ca odata cu clarificarea acestui subiect, campania electorala sa nu mai fie viciata prin folosirea unor astfel de atacuri.

Din respect pentru cei peste doua milioane doua sute de romani si familiile lor care au ales sa ma sprijine in aceasta campanie electorala, semnand pentru candidatura mea, consider ca este nevoie din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de o solutie cat mai rapida la aceasta speta.

Am toata increderea in justitia din Romania, iar orice decizie a justitiei trebuie respectata. Ca si pana acum, voi raspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instantei de judecata.