Agentia Nationala de Integritate (ANI) a lansat pe pagina de internet www.integritate.eu o sectiune destinata declaratiilor de avere si de interese depuse de catre candidatii la alegerile prezidentiale din luna noiembrie. Dupa ce in prima zi doar Victor Ponta, Klaus Iohannis si Monica Macovei si-au publicat noile declaratii de avere si interese, lista a fost completata cu Elena Udrea, Calin Popescu-Tariceanu, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Teodor Melescanu si Constantin Rotaru.

Declaratie de avere Elena Udrea

Din declaratia de avere depusa de candidatul PMP Elena Udrea rezulta ca aceasta detine 27 de terenuri agricole si intravilane, dintre care doua in comuna Nana din judetul Calarasi, unde a cumparat teren si fata cea mare a presedintelui Basescu. Udrea are doua case in Bucuresti, doua autoturisme, dar si bijuterii din aur si argint in valoare de 100.000 de euro. Elena Udrea a realizat un venit anual de 58.908 lei in calitate de deputat.

Declaratie de avere Calin Popescu-Tariceanu

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu detine doua terenuri intravilane si o casa in Snagov, patru apartamente in Bucuresti, sase autoturisme si o motocicleta. In calitate de senator a incasat un venit anual de 58.908 lei si are zece conturi in lei si valuta la diferite banci.

Declaratie de avere Teodor Melescanu

Teodor Melescanu are, conform declaratiei de avere, doua terenuri in judetul Brasov, un apartament in Bucuresti si o casa in Chiajna. Detine un singur autoturism si se poate lauda cu o colectie de ceasuri in valoare de 14.500 de euro. In calitate de sef al SIE a realizat un venit anual de 90.252 lei, iar din activitatea de profesor la mai multe universitati 55.730 lei.

Declaratie de avere Dan Diaconescu

Omul de televiziune Dan Diaconescu detine 11 terenuri intravilane si sapte spatii comerciale. Nu are autoturism, dar in perioada 1996-2013 a agonisit bijuterii in valoare de 400.000 de euro. In ultimele 12 luni a vandut zece imobile si are doua credite la Volksbank de peste 2.700.000 de euro. Ca sef al OTV, venitul sau anual a fost de 18.000 lei.

Declaratie de avere Kelemen Hunor

Presedintele UDMR Kelemen Hunor are 3 case si 5 terenuri agricole si intravilane in judetele Harghita si Cluj, un autoturism, o colectie de tablouri in valoare de 6.000 de euro si trei conturi in lei si valuta. In ultimul an a incasat 58.908 lei indemnizatie de deputat si 61.325 lei salariu de la UDMR.

Declaratie de avere Constantin Rotaru

Presedintele partidului Alternativa Socialista, Constantin Rotaru, detine 3 apartamente, o casa si trei terenuri agricole. Nu are autoturism si nici conturi la banci, doar un sold creditor de 172.000 lei la compania Rotarexim. Ca administrator al aceleiasi firme a obtinut in ultimul an un salariu de 24.850 lei si dividende in valoare de 18.000 lei.