Elena Udrea, Kelemen Hunor, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu si-au depus in decursul zilei de luni candidaturile la alegerile prezidentiale la Biroul Electoral Central. Rand pe rand, condidatii au sosit la sediul BEC, insotiti de sustinatori, cu dosarul de inregistrare a candidaturii la functia de presedinte. Liderul PMP Elena Udrea a precizat ca a adunat peste 400.000 de semnaturi, printre care si cea a presedintelui Traian Basescu si a primarului de Cluj Emil Boc, iar presedintele UDMR Kelemen Hunor a aratat ca va milita pentru "o Romanie cu identitati regionale foarte bine definite", afirmand ca problema minoritatilor trebuie sa fie o tema de campanie abordata de toti candidatii.

Ora 17:00 Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul BEC unde si-a depus candidatura pentru a intra in cursa prezidentiala.

Ora 15:08 Presedintele UDMR Kelemen Hunor si-a depus candidatura pentru Cotroceni: "Vom milita pentru o Romanie cu identitati regionale foarte bine definite."

Liderul UDMR a multumit celor care care "au semnat si au sustinut aceasta candidatura". "Cuvantul cheie in aceasat campanie electorala va fi respectul, vreau o tara puternica, respectata in Uniunea Europeana si in aceasta lume", a declarat Kelemen Hunor, adaugand ca "trebuie sa facem abordarea dinspre cetatean, daca statul va respecta cetateanul, atunci si cetateanul va respecta statul, asta inseamna si comunitatil puternice".

"Vom milita pentru o Romanie cu identitati regionale foarte bine definite", a mai afirmat liderul UDMR, adaugand ca intentioneaza sa discute in campanie cu contracandidatii sai pe aceasta tema.

Potrivit liderului UDMR, "statul poate sa fie competent daca fiecare individ este competent. Competitivitatea ramane, in UE si in aceasta lume interconectata, foarte importanta."

"Sunt convins ca toate statele care sunt respectate, care sunt puternice, pe parcursul secolului al XX-lea au gasit un raspuns la problema majoritate - minoritate. Trebuie gasita in continuare prin dialog o solutie foarte bine gandita si discutata de societatea romaneasca, pentru problemele etnice", a reluat liderul UDMR.

Ora 13:00 Elena Udrea a sosit la BEC pentru a-si depune dosarul, candidatura sa fiind sustinuta de peste 400.000 de semnaturi, printre care si cea a presedintelui Traian Basescu si a primarului de Cluj Emil Boc.

Principalele declaratii ale Elenei Udrea:

  • Dupa 25 de ani in care ne-am luptat cu trecutul comunist, Romania are sansa sa mearga pe un drum al democratizarii, al modernizarii, un drum care trebuie continuat.
  • Din noiembrie incolo vom sti daca Romania va alege sa continue pe drumul succesului sau, sau va alege sa se intoarca in trecutul urat al Romaniei post-decembriste, marcata de excesele lui Adrian Nastatse si de Ion Iliescu.
  • Romania pe care ar reprezenta-o Victor Ponta am vazut-o manifestandu-se sambata la marele congres al PSD.
  • O astfel de Romanie e o Romanie care moare incet, a marilor baroni locali, o Romanie a saraciei.
  • Din noiembrie vom aduce in fruntea acestei tari un presedinte de care Romania are nevoie, un presedinte puternic implicat, care sa iubeasca Romania, care sa impinga tara inainte pe drumul modernizarii ei.
  • Pe mine ma stiti de zece ani, cu bune si cu rele. Romania are sansa sa aleaga pe cineva care nu are legatura cu trecutul comunist si care nu este ofiter acoperit.
  • Am depus peste 400.000 de semnaturi.
  • Sunt onorata ca dl Basescu a ales sa ma sustina. Am si semnatura dl Emil Boc.
  • Sunt linistita, nu ascund nimic in CV, viata mea este o carte deschisa.

Ora 10:30 Liderul Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu-Tariceanu, presedinte al Senatului, si-a depus luni la Biroul Electoral Central (BEC) dosarul de inregistrare a candidaturii la functia de presedinte.

"Din pacate, o parte dintre semnaturi nu le-am putut folosi, pentru ca ele au fost stranse de Partidul Liberal Reformator. Inca in justitie treneaza inregistrarea oficiala a partidului si de aceea o parte dintre semnaturi nu am putut sa le folosim. Am depus peste 279.000 de semnaturi astazi", a declarat Tariceanu, potrivit Agerpres.

In opinia sa, Romania are nevoie de un proiect de tara care sa o duca pe locul pe care il merita.

Potrivit Agerpres, presedintele PLR Calin Popescu-Tariceanu isi va depune candidatura la ora 10:30, presedintele PMP Elena Udrea la ora 13:00, presedintele UDMR Kelemen Hunor la ora 15:00, si Dan Diaconescu la ora 17:00