Presedintele Traian Basescu a mers duminica in Parcul Herastrau, unde echipa Partidului Miscarea Populara strange semnaturi pentru Elena Udrea, si a semnat pe listele acesteia, in prezenta presei. "Am semnat pentru candidatul in care cred," a declarat Basescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi-am dat seama ca nu semnasem pentru candida sustinuta. Am sunat la Tomac (Eugen Tomac - n.r.) - unde strangeti semnaturile?", a spus seful statului. El a mai spus ca, daca Udrea n-a venit sa-i solicite semnatura, a trebuit sa ia el initiativa.

"Am semnat pentru candidatul in care cred. E un om loial obiectivelor ei, dar si apropierii politice de Emil Boc si de mine. Nu a basculat in functie de unde erau voturile", a declarat presedintele.

"Este un om care se gandeste si la locuri de munca, cred ca am semnat pentru cine trebuie," a mai spus el.

Intrebat de sansele lui Udrea in turul al doilea, el a afirmat ca este "hotarata" si "mai inteligenta decat Victor Ponta", despre care a spus ca are un CV fals si ca este un kitsch.

"Omul (Victor Ponta - n.r.) asta este un kitsch, un fals total. Cand il cauti, e masterand la Catania, pe urma constati ca nu mai este, il cauti doctor, il gasesti cu un plagiat, tot CV-ul lui este un fals. Iar despre Iohannis ce sa mai vorbesc? Pana mai acum cateva luni era sustinator al loviturii de stat din vara lui 2012, astazi e mare democrat", a comentat Basescu.

Basescu s-a oprit sa faca si fotografii cu oamenii sau sa discute cu acestia.

Imagini B1 TV: