Presedintele PMP Elena Udrea a respins vineri, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, informatiile din investigatia HotNews.ro - RISE Project 'Cum au castigat firmele lui Sebastian Ghita 20 de milioane de euro de la o institutie de stat condusa de un fost angajat Asesoft. Ce legatura are contractul cu Elena Udrea', afirmand ca sunt "acuzatii nefondate pe altceva decat pe conspiratii proprii". Udrea preia pe pagina sa investigatia, respingand totodata faptul ca aceasta "nu este preluata in alta parte din cauza blocajului mediatic prin care si eu as fi favorizata".

"Vad ca exista unii jurnalisti care preiau practicile Antenei3 si fac acuzatii nefondate pe altceva decat pe conspiratii proprii. Ideea lor este ca as fi sprijinit in nu stiu ce fel in scurtul meu mandat de ministru interimar al Mediului, de 45 de zile, o firma de-a deputatului PSD Sebastian Ghita sa castige o licitatie si, ca atare, ma bucur acum de o sustinere din partea trustului sau de presa.

Culmea este ca tot ei spun ca licitatia respectiva a fost inceputa de ministrul PSD, Nicolae Nemirschi, inainte de mandatul meu interimar si s-a terminat in 2010, cand ministru era Laszlo Borbely. Mai important, procedura nu a fost desfasurata de ministerul Mediului, ci de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Presupunand totusi, prin absurd, ca lucrurile ar sta asa cum spun ei, asta ar insemna ca postul lui Sebastian Ghita sa nu faca altceva decat sa ma proslaveasca de dimineata pana seara. Or, si un copil de gradinita isi da seama ca am fost si sunt "tocata" sistematic de RomaniaTv. In campania pentru europarlamentare, scandalul de la Nana a fost principala tema a trustului lui Ghita. Cum explica ei atitudinea ostila a moderatorilor? Au vazut vreo emisiune a Andreei Cretulescu in care am participat si eu?

Investigatia pe care au facut-o si o promoveaza pe site-urile proprii chipurile nu este preluata in alta parte din cauza blocajului mediatic prin care si eu as fi favorizata. Ca unul dintre cei mai atacati politicieni de-a lungul timpului, de cele mai multe ori pe nedrept, chiar si de catre cei care pretind ca respecta deontologia profesionala, consider incorecta atitudinea lor, care are ca justificare doar partis-pris-ul cu unul dintre candidatii la Presedintie. Ca atare, le preiau chiar eu pe pagina mea de Facebook investigatia", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Citeste: Cum au castigat firmele lui Sebastian Ghita 20 de milioane de euro de la o institutie de stat condusa de un fost angajat Asesoft. Ce legatura are contractul cu Elena Udrea