Premierul Victor Ponta a depus miercuri la Biroul Electoral Central lista cu semnaturile pentru sustinerea candidaturii la alegerile prezidentiale, afirmand ca discutia lansata de presedintele Traian Basescu legata de existenta unui ofiter acoperit al serviciilor secrete in randul candidatilor este doar o "mica petarda de campanie".

Ziaristii l-au intrebat daca si-a completat CV-ul, aluzie la afirmatia facuta de seful statului, care a spus ca asteapta de la candidatii care au "gauri" in CV sa si-l actualizeze, in conditiile in care ar exista un ofiter acoperit in randul acestora.

"Am completat tot ce presupune legea, nu am mai scris de mult atat de mana", a raspuns Ponta, caracterizand declaratiile presedintelui drept o "mica peterda de campanie".

"Sunt convins ca putem impreuna sa facem pace in Romania, sa construim, dupa cat de mult s-a distrus si ca cei 25 de ani de tranzitie se incheie odata cu primul presedinte care nu va mai fi cu 'escu' si care nu avea inca 18 ani in 1989 si care poate sa adune tot ce este bun in Romania", a declarat Victor Ponta, care a sustinut ca in mandatul sau de presedinte nu va exista niciun conflict cu primul ministru.

El a precizat ca isi mentine obiectivul ca in 2019 sa se afle impreuna cu premierul Moldovei la Bucuresti, pentru a sarbatori aderarea Chisinaului ca membru cu drepturi depline la Uniunea Europeana.

"Despre acea unire cu Moldova am vorbit si voi vorbi in continuare, chiar daca se supara cineva din est", a mai spus Ponta.