Deputatii Aliantei Crestin Liberale (ACL) acuza, intr-un comunicat remis miercuri, ca PSD il "acopera" pe Victor Ponta prin respingerea initiativei ACL de a constitui o comisie de ancheta la Camera Deputatilor cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale din acest an are calitatea de ofiter sub acoperire al unui serviciu de informatii. "Daca initial doar am intuit teama generalizata a PSD ca acel ofiter acoperit de informatii ar putea fi candidatul Victor Ponta (...) incepem sa avem convingerea ca afirmatiile presedintelui l-au vizat direct pe Victor Ponta", se arata in comunicatul semnat de liderii grupurilor PDL si PNL din Camera Deputatilor, Tinel Gheorghe si George Scutaru.

Acestia amintesc in comunicat ca, "in data de 16 septembrie, deputati apartinand PDL si PNL au solicitat conducerii Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii de ancheta cu privire la declaratiile domnului presedinte Traian Basescu, potrivit carora unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale din acest an are calitatea de ofiter sub acoperire al unui serviciu de informatii", dar ca "in sedinta Biroului permanent de astazi, 17 septembrie, conducerea Camerei Deputatilor a refuzat sa puna pe ordinea de zi a Biroului permanent demersul nostru, fara sa ofere nicio explicatie".

"Este inadmisibil modul in care PSD s-a opus clarificarii acestor declaratii deosebit de grave. Demersul nostru a fost unul institutional si legal, care nu trebuia sa primeasca aprobarea conducerii Camerei Deputatilor, ci aceasta trebuia sa constate doar daca sunt intrunite conditiile regulamentare. Dar cine mai poate spera ca PSD respecta institutii, legi sau regulamente, este cel mult naiv. Mai ales cand vine vorba de a se grupa in spatele lui Victor Ponta, armata PSD este disciplinata si incalca orice principiu al statului de drept", spun ei.

"Daca initial doar am intuit teama generalizata a PSD ca acel ofiter acoperit de informatii ar putea fi candidatul Victor Ponta, acum, dupa respingerea grabita a demersului nostru, incepem sa avem convingerea ca afirmatiile presedintelui Romaniei l-au vizat direct pe Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale din aceasta toamna", afirma deputatii ACL.

Acestia mai sustin ca "PSD si Victor Ponta au ratat, prin aceasta atitudine, un moment deosebit de important al alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, cel al sinceritatii si respectului fata de opinia publica, calitati fara de care niciun candidat la cea mai inalta functie in stat nu poate cere voturile romanilor".

ACL a depus, marti, la conducerea Camerei Deputatilor solicitarea, semnata de 109 deputati ai PDL si PNL, privind constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a lamuri informatia lansata de catre seful statului potrivit careia printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit.