Elena Udrea a declarat miercuri, la Europa FM, ca primul lucru pe care l-ar face daca ar castiga alegerile prezidentiale ar fi sa schimbe guvernul Victor Ponta prin crearea unei alte majoritati parlamentare, pentru formarea careia se bazeaza pe traseism politic si, inclusiv, pe parlamentarii care au probleme penale.

Elena Udrea si Traian Basescu, pe plajaFoto: Facebook / Elena Udrea

"In Parlament sunt oameni de buna credinta care cu siguranta, ar veni alaturi de presedinte daca proiectul de tara al acestuia este unul credibil si unul care face bine Romaniei, parlamentarii nu si-ar permite, ca vor fi alegeri in 2016, sa nu sustina un astfel de proiect. Doi, in Parlament, sunt destui oportunisti care vor vrea sa fie alaturi de putere, ori presedintele care vine va fi unul extrem de puternic. Macar in primele sase luni", a spus ea.

Intrebata de reporterul Europa FM daca se va baza pe acesti oportunisti, Elena Udrea a raspuns: "Sigur, daca tot exista in Parlament, au fost trimisi acolo de electorat, n-au ajuns altfel, din pacate au fost votati si oportunisti, au fost votati si parlamentari care au probleme cu legea, asta este, asta a fost votul..."

Reporterul Europa FM a insistat si a intrebat-o daca se va baza inclusiv pe cei care au au probleme cu legea.

"Daca scopul... in Parlament cred ca sunt foarte multi dintre care au probleme cu legea si care n-au fost in stare partidele sa le ridice prin vot, imunitatea. Spunea doar ce fel de oameni au fost votati in Parlament de catre cetateni, la momentul acela. Eu ma voi baza pe toti parlamentarii care vor dori sa sustina un proiect de tara pe care eu il propun romanilor. Parte din ei o vor face din buna credinta, parte din oportunism", a precizat Elena Udrea.

Candidatul PMP nu considera ca in acest fel sprijina traseismul politic: "Traseism inseamna sa pleci dintr-un partid in altul. Eu nu vreau sa plece dintr-un partid in altul, eu vreau doar sa sustina caderea Guvernului Ponta. Deci nu ma intereseaza daca impotriva Guvernului Ponta voteaza de la PSD. Foarte bine! Sa voteze de la PSD, de la PNL, de la PDL", a declarat Udrea, invitata la Europa FM.