Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a postat pe YouTube o inregistrare video in care discuta cu proprietarul unei mici afaceri cu legume si viziteaza serele in care ele cresc, ocazie cu care l-a ironizat pe Victor Ponta dupa ce premierul a pozat in ipostaza de culegator de rosii cu un cutit in mana.

Imagini de campanie: Victor Ponta si Monica Macovei, la cule de rosiiFoto: Colaj foto

In cadrul vizitei sale de campanie, europarlamentarul a ajuns sa culeaga si rosii, alaturi de angajatii serelor si i-a intrebat pe acestia daca stiu de metoda utilizata de premier pentru a strange rosii.

"Porumbul cu ce il culege, cu secera?" a intrebat-o o femeie pe Monica Macovei.

"Uite, Ponta, asa se culege o rosie, nu cu cutitul, cu mana!" i-a transmis fostul ministru al Justitiei premierului Ponta.

Inregistrarea video a fost postata sub titlu "Micile afaceri sunt cheia succesului economic", iar la descrierea inregistrarii europarlamentarul arata ca vrea pentru Romania urmatoarele:

"1. Ca statul sa creeze (sau mai degraba sa elimine) mecanisme, asa incat oamenii sa aiba curajul sa-si investeasca banii in mici afaceri;

2. Ca oamenii sa-si poata face o firma intr-o zi, de acasa, de pe calculator;

3. Ca statul sa-i lase, in rest, in pace pe micii intreprinzatori. Ei stiu mai bine decat oricine ce trebuie facut si cum se pot face bani;

4. Ca statul sa nu mai hartuiasca si sa omoare micile afaceri cu controale facute doar pentru a colecta spaga. Atentia sa se concentreze pe firmele cu adevarat mari;

5. Ca Romania sa faca produse finite, cu valoare adaugata, sa nu mai exporte lemn, ci mobila, sa nu mai exporte rosii, ci suc de rosii etc. IMM-urile sunt cheia."

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook in data de 7 septembrie mai multe fotografii in care apare impreuna cu familia la cules rosii.