Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a participat, luni, la deschiderea anului scolar la o unitate de invatamant dintr-un cartier al orasului, el urandu-le elevilor sa aiba un an scolar bun si adresandu-le mesajul: "Invatati, invatati, invatati", atribuit lui Lenin, relateaza Mediafax.

Primarul Klaus Iohannis a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului scolar la Scoala Gimnaziala numarul 18 din oras, el laudand conducerea unitatii pentru eforturile facute pentru dezvoltarea acesteia.

"In fiecare an, prima zi de scoala este o sarbatoare si pentru elevi, si pentru parinti, dar si pentru noi, din administratia publica locala. Pentru noi, Primaria municipiului Sibiu, Consiliul Local, scolile sunt foarte importante. Probabil scolile sunt cea mai importanta preocupare a noastra si faptul ca am venit astazi (luni - n.r.) aici, la Scoala 18, la deschiderea anului scolar, este pentru a arata ca sunt impresionat de cat de bine ati reusit dumneavoastra, colectivul de conducere, colectivul de cadre didactice, sa dezvoltati aceasta scoala. Este o scoala de cartier, a fost o scoala simpla, dar cu rezultate bune, iata ca doar in cativa ani s-a reusit transformarea Scolii 18 intr-un model, un model nu numai pentru Sibiu, ci si pentru multi altii", a spus Iohannis.

El a vorbit despre salile mari si spatioase ale scolii, despre dotarile acesteia, dar si despre faptul ca unitatea, recent extinsa si modernizata, are nevoie de noi extinderi, datorita numarului mare de elevi care aleg sa urmeze cursurile aici.

"Aveti o scoala moderna, cu dotari dintre cele mai performante, aveti suficiente sali de clasa, inteleg, domnule director, ca deja vin atatia elevi incat incepem sa ne gandim la urmatoarea extindere. Aveti sala de sport si toate acestea creeaza conditiile cele mai bune pentru a invata. Parintilor nu pot sa le spun decat sa fie bucurosi si multumiti ca isi trimit copiii la aceasta scoala. Invatatorilor, profesorilor, colegilor mei, le doresc un an scolar foarte bun, profitati din plin de aceste conditii exceptionale si veti avea in continuare rezultate dintre cele mai frumoase si va felicit pe dumneavoastra si conducerea scolii pentru rezultatele mentionate de dumneavoastra, domnule director", a afirmat Iohannis.

In finalul discursului sau, Iohannis le-a adresat un mesaj elevilor: "Pentru voi, dragi elevi, un singur sfat: invatati, invatati, invatati. Va doresc un an scolar bun".

Scoala numarul 18 din municipiul Sibiu a fost complet modernizata, in 2013, din fonduri europene, valoarea totala a proiectului depasind 3,3 milioane de lei. De asemenea, unitatea a fost extinsa cu peste trei sute de metri patrati si toate clasele si laboratoarele au fost modernizate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis si el, in primavara anului trecut, studentilor liberali, reuniti la Bucuresti pentru alegerea structurii de conducere, celebrul indemn al lui Lenin, el spunandu-le: "Invatati! Invatati de toate! Invatati tot!".

"Ce as putea sa spun in incheiere pentru dumneavostra, pentru studentii liberali? Pentru oameni cu simtul umorului, ca noi, oricat risc, de amintirea lui Lenin ar putea exista, nu exista decat un singur cuvant: ᅡinvatati!ᅡ", a spus Antonescu.