UDMR: Consiliul Superior al Magistraturii si-a depasit atributiile constitutionale exprimand o opinie politica pe un proiect de lege

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 15:35 Actualitate | Politic


UDMR sustine ca CSM si-a depasit atributiile constitutionale exprimand un punct de vedere politic pe un proiect de lege aparut in presa, referitor la autonomia Tinutului Secuiesc.

"Uniunea Democrata Maghiara din Romania isi exprima ingrijorarea fata de pozitia CSM in privinta proiecului de autonomie al Tinutului Secuiesc. CSM, in calitatea sa de garant al independentei justitiei, si-a depasit atributiile constitutionale, exprimandu-si un punct de vedere politic, intr-un subiect politic, cu privire la un proiect de lege aparut in presa. CSM nu are voie sa se comporte ca un actor politic", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, remis sambata si citat de Mediafax.

In opinia UDMR, "pozitia CSM incalca grav libertatea presei si libertatea de exprimare, principiile fundamentale ale statului de drept si principiile separarii puterii".

In comunicat se arata ca, in nenumaratele decizii asupra libertatii de exprimare, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a aratat ca acest drept "acopera nu numai informatiile si ideile primite favorabil sau cu indiferenta ori considerate inofensive, dar si acele care socheaza sau deranjeaza" si ca "acestea sunt cerintele pluralismului, tolerantei, spiritului deschis, fara de care nu exista societate democratica".

"Libertatea de exprimare este pretioasa pentru orice persoana dar in mod deosebit are un caracter indispensabil pentru persoanele alese in functii de demnitate publica, pentru partidele politice si pentru membrii acestora, deoarece ei reprezinta pe cei care le dau votul, raspund preocuparilor acestora si le apara interesele": 'Una din principalele caracteristici ale democratiei consta in posibilitatea pe care ea o ofera de a rezolva prin dialog, fara a se recurge la violenta, problemele pe care le are de solutionat un stat, chiar si atunci cand acestea sunt extrem de dificile sau stanjenitoare, iar democratia se "hraneste" din libertatea de exprimare", mai citeaza UDMR.

Calificarea de catre CSM a dezbaterii publice a unui subiect de interes public ca fiind un "potential de afectare a independentei si prestigiului justitiei si o agresiune la principiile statului de drept" constituie o grava ingerinta si incalcare a dreptului la libertatea de exprimare si a libertatii presei, considera UDMR.

UDMR solicita public prezentarea de catre CSM a unui raport (pe anul 2013 si pe cel in curs) in privinta aplicarii efective a prevederilor constitutionale in domeniul utilizarii limbii materne in justitie: numarul cazurilor in care s-a utilizat limba materna - maghiara - (in cazurile civile, administrative si penale), strategia CSM in privinta asigurarii utilizarii limbii materne in justitie, resursele umane si materiale alocate de CSM in acest sens si demersurile realizate de CSM pentru promovarea in randul comunitatii minoritare etnice a utilizarii limbii materne in justitie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sustine, despre proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc vehiculat in presa, ca lansarea in spatiul public a unor teme ce depasesc cadrul constitutional in ceea ce priveste justitia reprezinta "o agresiune la principiile statului de drept".

"Lansarea prin orice mijloc de comunicare in masa de catre vectori de imagine - indiferent daca sunt analisti, jurnalisti, politicieni - in spatiul public a unor teme ce exced cadrului constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania reprezinta un potential de afectare a independentei si prestigiului acesteia si o agresiune la principiile statului de drept", se arata intr-un comunicat de presa difuzat joi de CSM.

Punctul de vedere al CSM a fost facut public "avand in vedere vehicularea si dezbaterea in mass-media a unui proiect privind Statutul Special al Tinutului Secuiesc din Romania".

In acelasi comunicat, CSM tine sa reaminteasca, indiferent de initiatorii, autorii sau stadiul asumarii proiectului de o entitate, grupare sau persoana, mai multe prevederi ale Constitutiei.

Astfel, Consiliul reda articolul 152 al legii fundamentale, potrivit caruia "dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".

CSM reaminteste si mai multe prevederi constitutionale privind infaptuirea justitiei in Romania, printre care si cele legate de statutul judecatorilor si cel al procurorilor si de instantele judecatoresti.

In acest context, sunt citate prevederi conform carora "este interzisa infiintarea de instante extraordinare; prin lege organica pot fi infiintate instante specializate in anumite materii, cu posibilitatea participarii, dupa caz, a unor persoane din afara magistraturii".

CSM citeaza si prevederile privind folosirea limbii materne si a interpretului in justitie: Procedura judiciara se desfasoara in limba romana; Cetatenii romani apartinand minoritatilor nationale au dreptul sa se exprime in limba materna in fata instantelor de judecata, in conditiile legii organice; Modalitatile de exercitare a acestui drept, inclusiv prin folosirea de interpreti sau traduceri, se vor stabili astfel incat sa nu impiedice buna administrare a justitiei si sa nu implice cheltuieli suplimentare pentru cei interesati; Cetatenii straini si apatrizii care nu inteleg sau nu vorbesc limba romana au dreptul de a lua cunostinta de toate actele si lucrarile dosarului, de a vorbi in instanta si de a pune concluzii, prin interpret; in procesele penale acest drept este asigurat in mod gratuit.

Potrivit proiectului Uniunii de autonomie a Tinutului Secuiesc aparut in presa, pe care conducerea UDMR nu o comenteaza, nefiind cea oficiala, locuitorii din Tinutului Secuiesc au dreptul sa se adreseze in scris Curtii Constitutionale si instantelor judecatoresti in limba maghiara.

Conducerea UDMR sustine ca varianta oficiala a proiectului de autonomie a Tinutului Secuiesc initiat de Uniune va fi afisata pe site-ul propriu in limbile romana si maghiara in perioada urmatoare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4526 vizualizari

 • +38 (44 voturi)    
  si eu imi exprim un sincer (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 15:44)

  un_comentator [utilizator]

  HAI SICTIR
 • +20 (30 voturi)    
  Ce vorbesti Frantz? (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 16:29)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  Oamenii v-au prevenit, ca daca mergeti mai departe cu proiectul vostru s-ar putea sa infundati puscariile. Constitutia este nerivizuibila in directia voita de voi iar armata este garantul ei. Asa ca mai incet cu visurile voastre de transformare a maghiarilor din Romanoa in sclavii vostri!
  • 0 (0 voturi)    
   Cica CSM nu a respectat Constitutia (Duminică, 14 septembrie 2014, 17:50)

   CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

   Dar ei au respectat-o cu proiectul ala de lege. Te doare capul. Prostia nu cunoaste granite. Nici teritoriale, nici lingvistice, nici nationale. Cand esti prost, esti prost si roman si ungur.
 • +21 (27 voturi)    
  UDMR nu este partid politic (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 17:08)

  Adrian_. [utilizator]

  si totusi guverneaza.
 • +10 (14 voturi)    
  Pe bune? (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 17:32)

  miohaiham [utilizator]

  Proiect de lege?tupeu de hoti
 • +10 (14 voturi)    
  .... (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 18:09)

  sentenced [utilizator]

  Boz...aaaa, ungurii astia si-au pierdut complet simtul penibilului.
 • -21 (25 voturi)    
  De data asta (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 18:10)

  ipolitic [utilizator]

  UDMR are dreptate.
  Dintre institutii, singurii indreptatiti sa se pronunte in materie de prevederi constitutionale sunt Curtea Constitutionala si poporul.
  In democratie, libertatea de exprimare este un principiu fundamental.
  Articolul 152 al legii fundamentale se refera la cateva articole, care nu pot forma obiectul revizuirii.
  Articolul 152 nu este inclus in aceasta lista.
  • +10 (16 voturi)    
   Ai citit . . . (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:54)

   Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   . . . comunicatul CSM? Nu cred, ca daca l-ai fi citit ai fi gasit urmatorul paragraf: Astfel, Consiliul reda articolul 152 al legii fundamentale, potrivit caruia "dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".Citatul e luat de mai sus, din actualul articol!
   • -2 (10 voturi)    
    Am citit.. (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 22:02)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

    Si comunicatul CSM, si comentariul tau.
    Din care am dedus ca tu nu mi-ai citit pe al meu.
    Sau nu l-ai inteles.
    In forma actuala, articolul 152 nu este nerevizuibil.
    In consecinta, Constitutia nu formeaza un "self-closure"
    • 0 (4 voturi)    
     Care dintre noi are dreptate? (Duminică, 14 septembrie 2014, 10:13)

     Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     ARTICOLUL 152
     (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

     (2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

     (3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.
    • 0 (2 voturi)    
     hai sa fim seriosi (Duminică, 14 septembrie 2014, 13:41)

     minus [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     articolul 152 spune clar ca nu poti revizui aceasta Constitutie in anumite aspecte, asa ca chestiunile in discutie s-ar putea impune doar printr-o alata Constitutie ce ar inlocui-o pe cea actuala.
     Gaselinta asta cu "da' nu scrie ca articolul 152 nu s-ar putea revizui el insusi" este doar pentru cei de gradinita care cred ca orice este posibil.
  • +3 (5 voturi)    
   pai... (Duminică, 14 septembrie 2014, 9:21)

   gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   bacs, te contrazici singur...CSM ca entitate, este cumva exclus de la libertatea de exprimare in democratia de care faci vorbire?
 • +10 (16 voturi)    
  Ciocul mic si pasul mare (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 18:24)

  Armadilo [utilizator]

  Nu va mai agitati atat, oricum nu va da nimeni autonomie.

  Ati ajuns de rasul curcilor, nu va ia nimeni in serios. Asa ca o avertizare, daca v-ati pus CSM-ul in cap, ati incurcat-o pe viitor, in ideea ca cei de la CSM sunt cam in aceeasi idee cu cei de la Curtea Constitutionala.

  Asta isneamna ca trebuie sa va dati peste cap sa faceti 2/3 din parlament ca sa modificati constitutia. Constitutia nu se poate modifica prin hotarare de guvern sau prin ordonanta de urgenta.

  Vai voua, asa v-as da niste libertate de exprimare....... Oameni pusi pe cearta si dezbinare.
 • +5 (11 voturi)    
  aplicati legea ,singura solutie (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:17)

  tepes [utilizator]

  Un protest obraznic al acestei uniuni cu iz paramilitar.Observati ca orice atentionare a acestor derapaje este taxata imediat cu ingradirea libertatii de exprimare bklau,blau.Am spus de ani buni in urma, ca aceasta minoritate trebuie sa fi dur mai precis sa aplici legea la virgula ca atunci nu pot protesta iar-daca o fac vor raspunde penal Romania fiind un stat de drept nu au unde a se plinge.De aceia nu inteleg de ce nu se aplica legea o fi gura mare a extremistilor sau lipsa de fermitate a autoritatilor.Legea romaneasca este interpretata de acesti sovini dupa bunul lor plac, dar acum ajunge ,trebuie luate masuri clare si hotarite,legea si codul penal este acela interpretat de statul roman si nu altfel.
 • +7 (11 voturi)    
  Deci numai UDMR are dreptul la libera exprimare! (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:41)

  Chiar Eu [utilizator]

  Cum bine spune UDMR, proiectul deranjeaza dar e libera exprimare. Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei si bunei functionari a justitiei si se exprima liber in chestiuni care privesc justitia cum este cazul de fata, dar deranjeaza UDMR. UDMR se supara si nu mai vrea libertate de exprimare pentru ca deranjeaza!
  In concluzie UDMR vrea libertate de exprimare pentru lucruri care deranjeaza, dar nu vrea libertate de exprimare pentru lucruri care deranjeaza! Buna logica si hai sictir UDMR!
 • +6 (8 voturi)    
  nu este o parare politica. (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:45)

  meandmyfriends [utilizator]

  "exprimandu-si un punct de vedere politic, intr-un subiect politic, cu privire la un proiect de lege". In primul rand, aceasta parere nu este politica, iar acest proiect NU este unul politic.
  Este un proiect public care priveste statul roman, pe romani, pe maghiari, pe europeni, etc. Astfel CSM nu se comporta ca un actor politic, si isi manifesta pozitia in spiritul libertatii de exprimare si mai ales din punct de vedere juridic; Nu este o declaratie politica asa cum incearca UDMR-ul sa induca in eroare. Este foarte grav.
  "In calitatea sa de garant al independentei justitiei, avand in vedere vehicularea si dezbaterea in mass-media a unui proiect privind "Statutul Special al Tinutului Secuiesc din Romania", Consiliul reaminteste ca la Art. 152 privind 'Limitele revizuirii' (1) se prevede ca 'Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii'."
  Bineinteles, politicienii romani fiind usor coruptibili, UDMR-ul isi permite sa lansesze cerinte aberante.

  Noi vrem sa vedem UDMR-ul ca si celelalte partide ca lanseaza proiecte rationale si realizabile din punct de vedere legal, precum infrastructura, locuri de munca, ceva concret;
  Altceva decat tinut si UMF Targu Mures nu stiu sa faca.
  Folosesc aceste doua carti false in jocul de-a politica. Aceste doua carti fac obiectul de lucru sunt al UDMR, an de an.
  ETC.
  Bleahhh!
 • +6 (8 voturi)    
  Unde se vorbeste de politica in cele spuse de CSM? (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:45)

  bigbrother [utilizator]

  ...in ceea ce priveste JUSTITIA reprezinta "o agresiune la principiile statului de drept".

  sau

  "In calitatea sa de garant al independentei JUSTITIEI.."

  sau

  "CSM reaminteste si mai multe prevederi constitutionale privind infaptuirea JUSTITIEI in Romania, printre care si cele legate de statutul judecatorilor si cel al procurorilor si de instantele judecatoresti."

  Unde e politica in aceste cuvinte? Si cine este mai in masura sa vorbeasca despre statutul judecatorilor, despre justitie decat Consiliul Superior al Magistraturii?

  UDMR si-a dat cu stangul in dreptul aici si in multe alte privinte. Ce ma surprinde este ca totusi au pus acest proiect la vedere si il sustin, desi stiu cu siguranta ca nu va avea succes, dar il felul asta pot santaja orice guvern viitor cu acest Tinut Secuiesc.

  Acum ca UDMR (impinsi din spate de Ungaria care la randul sau este sub papuc rusesc) au prezentat ce doresc, pot oricand sa blameze orice guvern pentru ca daca nu le dau ce vor o sa iasa de la guvernare si o sa plece cu altul..au facut-o de atatea ori in ultimii 25 de ani incat adeveresc vorba aia cu politica este o c..va si politicienii sunt proxenetii ei.

  Daca pana acum Tinutul Secuiesc era mai mult o idee utopica, acum incepe sa capete forma, localizare si statut, ceea ce va duce la discutii despre pamant, cine cui apartine, cine ce trebuie sa faca etc., adica la miscari de strada, situatii stupide si orice deriva dintr-o idee prost gandita. Si spun prost pentru ca daca nici in Romania MINORITATILE (si in in special maghiarii) nu au drepturi...stupid este ca nu drepturile le lipsesc, ci toata aceasta demagogie este legata de BANI.

  Acum se vede clar unde ne-au impins politicienii romani, toti cei care au facut pact cu UDMR doar pentru a nu-si pierde scaunele de la guvernare. Aceeasi nenorociti ne cer sa-i votam de fiecare data iar UDMR speculeaza fiecare moment.
 • +8 (10 voturi)    
  o ponto de ce taci (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 19:50)

  timp tamp [utilizator]

  Unde e salvatorul națiunii, de ce tace, nu vede ca ungurii năvălesc peste țară? În ani trecuți atacau pe V Orban și alți radicali maghiari pentru simple declarații, smulgea steagurile secuilor de pe clădiri, băga la pușcărie orice purtător de steag unguresc.
  A cum ca și în alte dăți stă ascuns sub fusta bonei sau în spatele socrului semibărbat.
 • +6 (8 voturi)    
  libertatea de expresie (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 20:35)

  kripton [utilizator]

  este permisa ''in limite constitutionale'' adica,ba lampa,sa pricepi si tu: daca eu si altii vrem ca republica bananiera numita romania sa devina regat,astia ne baga la puscarie. iar daca tu si ai tai vreti rapublica secuiasca,tot acolo va duceti. ce nu e clar??
 • +5 (11 voturi)    
  udmr este în afar legii de foarte mult timp (Sâmbătă, 13 septembrie 2014, 21:35)

  visio [utilizator]

  și în orice țară, liderii erau în pușcărie pe viață; pe de altă parte, din ce îmi amintesc eu, udmr-iștii sunt cetățeni români; sincer, sutn în dilemă: îi judec pentru trădare sau le confisc averile și îi extrădez? Cred că în două luni rezolv enigma aceasta..și nu le va fi bine...
  am mai spus pe aici, dacă udmr sau secuii vor pământ să meargă în Mongolia; acolo este casa lor; noi, românii, am fost proști că am luat orfanii acestei planete în casa noastră și le-am dat un loc de odihnă; nu e problemă, le reamintim că au datorii față de România!
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare (Duminică, 14 septembrie 2014, 1:55)

  trilulilu [utilizator]

  Cati din liderii UDMR au cetatenie ungara si cati dintre ei sunt deputati in parlament, senat sau cu fel si fel de functii in guvern?
  EI bine astia ce drepturi au sau le revin sa ceara autonomie?
  In calitate de cetateni ai carei tari?
  Din cate stiu, in Ungaria nu poti obtine cetatenia, numai daca esti in stare sa faci fata unui interviu si sa depui juramantul de cetatenie, ambele in limba maghiara.
  Ei bine, in tinutul secuiesc cred ca la 50% ar trebui revizuita pe acelasi principiu chestia cu cetatenia romana, pt ca nu vorbesc o iota romaneste.
  Si atunci ma intreb de ce pt a obtine cetatenia romana, actualmente, trebuie sa stii sa vorbesti, scrii, citi romaneste, aplicabil doar pt cei din basarabia, sau altele, dar nu si pt ungurii din secuime, care vor paduri etc., dar si autostrazi pe banii contribuabililor din toata tara.
  eheee, pasarea malai viseaza.
  parerea mea, ca au prins prea mult curaj din cauza politicienilor romani, care din 90 incoace, au facut fel si fel de trocuri cu ei, doar sa ajunga la guvernare.
  iar UDMR-istii au profitat din plin de asta.
 • 0 (0 voturi)    
  UDMR a intrat in opozitie! (Duminică, 14 septembrie 2014, 5:00)

  hotnewsfil [utilizator]

  Facand aceasta declaratie, UDMR se alatura politicienilor care, atunci cand incalca legea si li se deschide un proces, se plang ca li s-a facut un proces 'politic'.
  In acest fel, UDMR a intrat in randul formatiunilor si partidelor din opozitie, opozitie la lege.
 • 0 (0 voturi)    
  calm si cumpatare (Duminică, 14 septembrie 2014, 8:04)

  tontu [utilizator]

  Nu cred ca e bine sa agitati apele nici voi UDMR-istilor si nici voi CSM-istilor, iar SRI-ul si celelalte organe abilitate sa lase declaratiile sforaitoare si sa treaca la treaba ...
 • +5 (5 voturi)    
  Un sfat. (Duminică, 14 septembrie 2014, 9:09)

  Miscarea Focul Dacic [utilizator]

  Există o soluție foarte simplă pentru ca UDMR să nu mai poată înainta proiecte antiromânești în dezbateri parlamentare: VOTUL.

  Dacă români vor ieși masiv la vot, la alegerile parlamentare, într-un procent care să depășească 67-70% UDMR părăsește Parlamentul. Simplu ca bună ziua. Și odată cu UDMR va pleca si UNPR, PPDD si... PC. Partide care prin faptele parlamentarilor lor au dovedit că nu au făcut altceva decât să întărească o Putere coruptă și antiromânească.
 • +3 (3 voturi)    
  Aroganta (Duminică, 14 septembrie 2014, 11:31)

  Padova [utilizator]

  De cita aroganta poti sa dea dovada UDMR acuzind practic CSM de depasirea atributiilor constitutiei pe care chiar ea a calca in picioare? Dar parca ii pasa cuiva!?
 • -2 (6 voturi)    
  De monarhie se poate de autonomie nu (Duminică, 14 septembrie 2014, 12:20)

  szillio [utilizator]

  Consiliul reda articolul 152 al legii fundamentale, potrivit caruia "dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, FORMA REPUBLICANA DE GUVERNAMANT, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".

  Deci atunci cum este? De monarhie se vorbeste zilnic si la postul national (http://www.tvrplus.ro/emisiune-ora-regelui-1645) , numai de autonomie nu e voie??
  • 0 (4 voturi)    
   cand va veni... (Duminică, 14 septembrie 2014, 13:15)

   danright [utilizator] i-a raspuns lui szillio

   ... cineva cu un plan de instaurare a monarhiei si il va propune dezbaterii publice, va avea probabil aceeasi reactie din partea CSM si a publicului. Teoretic vorbind, instaurarea monarhiei ar fi mai putin nociva pentru etnicii romani din zona la care facem referire (HR, CV, MS) decat o autonomie sub stapanirea voastra. Pana una alta, voi ati inceput cu autonomie culturala acum cativa ani si iata ca ati ajuns sa dati pe fata cartea segregarii etnice.
 • 0 (2 voturi)    
  UDMR a depasit limitele legii si a bunului simt (Duminică, 14 septembrie 2014, 13:36)

  andreesanu [utilizator]

  Voi va numiti UDMR !!! ,pai cititi-va corect numele voi sunteti uniunea maghiarilor din Romania !!!,pai ce treaba aveti voi cu tinutul secuiesc si cu secuii ???,ori secui !!!,ori unguri !!!,ori cai ,or magari !!!.
  Voi vreti si cu sula-n cur si cu sufletul in rai !!!,pai ori ca,ca,ori ca,ca !!!.
  Chestia cu: uniunea maghiarilor din Romania nu va scuteste de respectarea legilor si Constitutiei Romaniei.
  Ati fost la guvernare cu toate partidele si de stiga si de dreapta si de centru,le-ati luat la rind doar sa guvernati si voi de 25 de ani n-ati invatat macar Constitutia Romaniei
  CSM v-a reamintit ca trebuie sa respectati Constitutia ,or respectarea Constitutiei este obligatorie indiferent de partid sau fara partid,de independent sau indiferent care cetatean nascut crescut si cu cetatenie romaneasca,indiferent de etnie .
  Voi va credeti cu mot !!!,vorbiti in numele celor care nici macar nu-i reprezentati ???.
  Unde va este loialitatea fata de tara care v-a adoptat,care va hraneste ca pe orce cetatean al Romaniei ???,ati pierdut controlul ???,vreti si ce nu-i al vostru ???,eu ca roman astept un raspuns de la UDMR de la cei care se dau drept ceea ce nu-s reprezentantii secuilor si de la cei care-s inregistrati in buletine,in actele de identitate ca si secui.
  Vreau totodata sa vad alte tinuturi autonome in Europa ca si tinuturi secuiesti !!!.
  Politica si curvasareala se aseamana dar la voi se poate spune ca-s identice.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by