Presedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca in partid nu a fost nicio discutie oficiala referitoare la suspendarea sefului statului, el apreciind ca nu vede de ce ar fi sustinuta o asemenea initiativa, noteaza Agerpres. In plus, Dragnea a discutat si despre posibilitatea fraudarii alegerilor prezidentiale din noiembrie: "Nu exista absolut niciun fel de posibilitate, toate structurile Ministerului de Interne, si nu numai, isi vor face datoria, tot procesul este transparent".

Liviu Dragnea, incadrat de Victor Ponta si Doina Pana, in barca, pe ulitele din TeleormanFoto: Guvernul Romaniei

"Nu a fost nicio discutie oficiala in PSD si nu vad de ce am sustine aceasta initiativa. Ce ne trebuie noua suspendare? Vrem sa-l ajutam pe Basescu sa-l facem sa zburde liber pe campiile patriei in campanie electorala?", a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele executiv al PSD a subliniat ca nu a fost nicio discutie oficiala in partid in acest sens.

Liviu Dragnea despre posibilitatea fraudarii alegerilor prezidentiale din noiembrie

"Cum? (n.r. - sa fie fraudate alegerile). Pai orice destept, incepand cu Traian Basescu, marele mincinos al natiunii din 2004, care a amenintat ca aresteaza membri din Biroul Electoral Central sau pe nu stiu care de la Statistica, si terminand cu aceste copii nereusite ale lui - Iohannis si Blaga -, vorbesc de fraudarea alegerilor. Cum se poate in mod efectiv fraudarea alegerilor printr-o ordonanta (n.r. - cea referitoare la alesii locali)? Nu exista absolut niciun fel de posibilitate, toate structurile Ministerului de Interne, si nu numai, isi vor face datoria, tot procesul este transparent. Au fost alegeri organizate de acest guvern si in 2012, la locale, si alegerile generale si alegerile europarlamentare. Nu se pune aceasta problema. Este un strigat de disperare a lor, vor sa abata atentia de la discutia serioasa despre adevaratele proiecte de tara care se discuta in aceasta campanie electorala si tipa ca cineva vrea sa fraudeze alegerile. Este in mintea lor asa ceva. Din 2004 pana astazi, la fiecare scrutin electoral, acesti domni din PNL, PDL sau cum s-au mai numit, au tipat de fraudarea alegerilor. Ei ar trebui sa raspunda cate voturi a avut in mod real Traian Basescu in 2009? Asta ar trebui ei sa raspunda si institutiile statului".

Dragnea despre alegerea orasului Alba Iulia ca loc de desfasurare al congresului PSD

"A fost o alegere simbolica, un mesaj profund de unitate a romanilor. Este principalul mesaj pe care Victor Ponta il transmite tuturor romanilor. Este principalul lui proiect sa uneasca Romania, sa reuneasca romanii in jurul unor proiecte importante, in jurul unor valori adevarate. Din acest motiv am ales Alba Iulia".

Despre motiunea de cenzura depusa de ACL impotriva Guvernului

Alianta Crestin-Liberala (ACL) a depus, vineri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului, intitulata 'Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD', a anuntat copresedintele ACL, Klaus Iohannis.

ACL solicita parlamentarilor in textul motiunii de cenzura sa voteze acest document pentru ca statul de drept sa nu fie oprit pentru cinci ani.

Liberalii si democrat-liberalii acuza in text faptul ca in ultimele luni in Romania 'asaltul supra democratiei si asupra statului de drept a atins cote alarmante', artizanul acestor 'actiuni destabilizatoare' fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

Intre timp, in Alba Iulia...

In ceea ce priveste bannerul cu mesajul 'Victor Ponta, candidatul cianurii', afisat pe un pasaj feroviar din apropierea pavilionului in care a avut loc Congresul Extraordinar al PSD, de catre activistii care se opun exploatarii mineritului pe baza de cianuri, Dragnea a spus ca i-a fost 'teama sa nu dea trenul' peste acestia.

In ceea ce priveste actiunea de protest impotriva premierului Romaniei si presedintelui social-democrat, Victor Ponta, la care au participat vineri, in centrul orasului Alba Iulia, peste 150 de membri si simpatizanti ai Aliantei Crestin-Liberale, Liviu Dragnea a spus ca se astepta de la Mircea Hava, liderul democrat-liberalilor din judet, sa stranga mai multi PDL-isti.

"In primul rand ma asteptam de la Mircea Hava sa stranga, sa trimita mai multi PDL-isti. Inseamna ca a imbatranit daca nu a putut decat 100. (...) Eu il stiu demult pe Mircea Hava. Se pare ca imbatraneste. (...) Daca stiam, le dadeam si adeziuni", a spus Dragnea, care a mentionat ca, in general, nu este arogant. El a spus ca la PSD nu o sa existe o asemenea actiune cand va avea loc lansarea candidatului ACL.

Imbracati cu tricouri albe inscriptionate cu mesaje gen "Ponta esti mandru de Alba? Zero lei pentru Ziua Nationala a Romaniei", "Ponta fura alegerile" si "Alba este tara motilor, nu a hotilor", peste 150 de protestatari s-au plimbat, vineri, in grup, de mai multe ori prin zona centrala a orasului, unde se afla si sediul organizatiei judetene Alba a PSD. Unii dintre protestatari purtau barci pneumatice, din care una umpluta cu cutii de popcorn. Printre cei care s-au alaturat partial 'plimbarii' s-a aflat si senatorul democrat-liberal Alexandru Peres.