Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidentiale, dupa ce in alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi "impotriva" si 182 de abtineri, anunta Mediafax.

Victor PontaFoto: gov.ro

n cadrul acestui scrutin intern, au fost consulati 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.

Astfel, din 414.917 membri consultati, 414.667 au votat "pentru", 68 au votat "impotriva", iar 182 s-au abtinut.

Procesul verbal a fost citit in cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de care presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Fiecare vicepresedinte regional a intrat in direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.

Ponta: Vreau sa nu mai traiesc intr-o tara bogata in care toate produsele se importa din alte tari

Premierul Victor Ponta a declarat ca, dupa succesul agriculturii din 2013, care va fi continuat si in acest an, isi doreste ca agricultorii romani sa produca intr-adevar pentru Romania si vrea sa nu mai traiasca intr-o tara bogata in care toate produsele se importa.

"Voi sprijini acel guvern care continua toate investitiile in sanatate si in educatie pe care noi le-am inceput. Un pariu pe care Romania tot incearca sa il castige de un timp si pe care l-am castigat in sfarsit in 2013 si il mentinem castigat si in 2014, faimosul pariu cu agricultura. Vreau sa va spun ca in 2013 aceasta tara bogata a reusit pentru prima data sa produca mai mult decat are nevoie, a exportat mai mult alimente decat a importat. Vreau impreuna cu dumneavoastra, cu agricultorii romani, cei care au primit in fiecare an cresteri de subventii, cei care au primit intotdeauna tot sprijinul de care au nevoie, vreau sa produca intr-adevar pentru aceasta tara bogata toata mancarea, toate produsele de care avem nevoie si vreau sa nu mai traiesc intr-o tara bogata in care toate produsele se importa din alte tari", a aratat premierul, citat de agentia Agerpres.

In cadrul Congresului, Ponta a mai spus ca echipa sa a castigat toate bataliile electorale pe care le-a avut, alegerile generale, alegerile locale, alegerile europarlamentare si referendumul pentru suspendarea presedintelui Romaniei din 2012, "pentru ca atunci romanii l-au demis pe Traian Basescu, care a fost pus la loc dupa aceea, dar nu de catre romani", insacea mai importanta urmeaza in noiembrie.

"Toate aceste batalii le-am castigat. Cu siguranta cea din noiembrie este cea mai importanta pentru ca va duce schimbarea pana la capat si ne va permite ca toate lucrurile bune pe care le-am facut in acesti doi ani si jumatate sa le facem in continuare pentru romani. Avem adversari politici, care spun ca nu trebuie schimbat nimic, a fost bine in ultimii 10 ani, trebuie sa continue ce a facut Traian Basescu, nu trebuie sa fim uniti, trebuie sa avem ziduri intre noi, trebuie sa luptam in continuare, pacientii cu medicii, profesorii cu parintii si copiii, cei din Ardeal cu cei din Oltenia, cu cei din Moldova, cei care lucreaza la stat cu cei care lucreaza in privat, pensionarii cu cei care au de lucru sau cu tinerii, asta ne propun adversarii nostri ca sa fie foarte clara uriasa, absoluta diferenta intre noi. Vin si va spun si va rog sa fiti alaturi de mine pentru unirea romanilor, pentru Romania", a sustinut Victor Ponta.

Primul ministru a accentuat ca Romania este o tara care are nevoie de schimbare in foarte multe domenii si ca guvernul sau a facut lucruri importante, astfel incat in 2013 a avut cea mai mare crestere economica din Europa.

"Nu vreau sa reiau desi trebuie sa reiau, locurile de munca pe care le-am creat si pe care le-am reinfiintat dupa ce fusesera distruse in 2010-2011, de cresterile de investitii, mari companii internationale care cred ca Romania este tara de viitor a regiunii. Vreau sa reiau si sa spun ca, dincolo de ceea ce face un partid de centru-stanga, am dovedit ca putem sa guvernam pentru o economie competitiva si performanta si, pana la urma, si marea tema si marea propunere a celor care spun ca sunt de dreapta, reducerea CAS-ului, am facut-o tot noi si am facut-o foarte bine", a sustinut Ponta.

El a subliniat faptul ca ordonanta prin care in guvernarea lui Emil Boc s-au marit TVA si CAS au fost semnate de catre Catalin Predoiu, actualul candidat al ACL pentru functia de prim-ministru.

"Si am scos din arhiva Guvernului ordonanta prin care au crescut TVA si CAS. De cine credeti ca au fost semnate ca ministru al Justitiei? Catalin Predoiu. Noi am scazut TVA-ul si taxele si ei vor sa vina la guvernare", a aratat Ponta, care a dat exemplul si altor acte guvernamentale semnate de Catalin Predoiu, cum ar fi inchiderea unor spitale, taierile de salarii sau majorarea unor taxe.

"Deci tot ei, care au taiat tot, noi am pus inapoi, noi am avut dreptate, si ei vin inapoi acum la guvernare (...) Pensionarii din Romania stiu cine le-a facut rau, cine le-a facut bine. Vreau ca presedinte al Romaniei sa sprijin un guvern care va crea locuri de munca, va scadea taxe", a accentuat Victor Ponta.

Politicianul a mai reiterat repornirea unor lucrari importante de infrastructura, cum ar fi Autostrada Transilvania, precum si investitiile din educatie si sanatate.

Liviu Dragnea: Ne despart de Cotroceni 5 milioane de voturi; suntem in stare sa le avem?

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat, vineri, Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, el precizand ca social-democratii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da presedintele Romaniei, el intrebandu-i pe delegati daca sunt in stare sa le obtina.

"Va pun o ultima intrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem in stare sa le avem?", i-a intrebat Dragnea pe delegatii PSD reuniti la Alba Iulia.

El a precizat ca inainte de Congresul PSD din 2010, in care Victor Ponta a fost ales liderul partidului, a avut o discutie cu acesta, ultimul punct fiind candidatura acestuia la Presedintia Romaniei.

"Acum 4 ani si 7 luni am avut o lunga discutie cu Victor Ponta, am discutat ce credem ca ar trebui facut. Era inainte de congresul din 2010. Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci sa se realizeze. Ultimul punct a fost ca Victor Ponta sa ajunga presedinte", a spus Dragnea.

Sloganul PSD la europarlamentare, "Mandri ca suntem romani", reluat la Congresul de la Alba Iulia

Sloganul folosit de PSD la alegerile europarlamentare, "Mandri ca suntem romani", precum si motivele traditionale romanesti sunt reluate, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, reunit la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

Astfel, delegatii veniti la reunine au gasit pe scaune pliante care il prezinta pe Victor Ponta dand mana cu oamenii si care au inscrise sloganele "Mandri ca suntem romani" si "Victor Ponta presedinte".

Pe verso, pliantele au inscris textul "Alba Iulia sustine Victor Ponta presedinte" si au imprimate celebrele motive traditionale romanesti, pe care PSD le-a folosit, de asemenea, in campania pentru alegerile europarlamentare.

Mai mult, panouri cu textul "Alba Iulia sustine Victor Ponta presedinte" si cu motivele traditionale romanesti sunt arborate in tot orasul Alba Iulia, pe stalpi.

Congresul se defasoara in sala de evenimente a hotelului Mercur, care se afla la intrarea in oras. Sala, intitulata "Cupola", are tavanul imbracat cu satin, care cade in falduri, ea fiind dotata cu un policandru enorm, in centru, si zece policandre mai mici.