In jur de 100 de persoane, in mare parte membri si simpatizanti ACL, au participat vineri la un protest sub forma de plimbare in centrul orasului Alba Iulia fata de politicile guvernului si fata de candidatura premierului Victor Ponta, pe care l0au acuzat ca intentioneaza sa fraudeze alegerile prezidentiale, relateaza ziarul local Unirea.

Protestul nu a fost unul autorizat, desfasurandu-se sub forma unei "plimbari", precum cea organizata de Antena 3 dupa condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare cu executare.

Manifestantii au defilat prin Piata Iulia Maniu, inclusiv prin fata sediului PSD Alba. Acestia au purtat tricouri si pancarte cu mesaje precum: "Ponta si Sandea groparii invatamantului", "Ponta, esti mandru de Alba? Zero lei pentru Ziua Nationala a Romanei", "Ponta fura alegerile", "Avem teza de doctorat si noi nu am plagiat. Tu Ponta?" sau "Alba este tara motilor nu a hotilor".

Protestatarii au adus o barca plina de popcorn, facand trimitere la declaratia premierului si anume ca va castiga primul tur, in timp ce mananca popcorn, in fata televizorului, arata sursa citata.

Manifestatia are loc in contextul in care social-democratii se reunesc vineri la Alba Iulia in congres extraordinar pentru a valida candidatura presedintelui PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidentiale din noiembrie.