Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, ca Adunarea Politica a PPE a aprobat cooptarea PNL si a PMP in PPE, cerand totodata PMP sa spuna ce va face in turul II de scrutin al prezidentialelor, "astfel incat PPE sa aiba garantia ca proiectul unificarii dreptei va fi dus pana la capat".

"Astazi, Adunarea Politica a PPE a votat cooptarea atat a PNL, cat si a PMP in PPE, ceea ce incununeaza efortul facut de PDL. Este un moment asteptat pentru unificarea dreptei. PPE sustine democratia si a acceptat PMP cerandu-le clar sa spuna ce vor face in al doilea tur de scrutin astfel incat PPE sa aiba garantia ca proiectul unificarii dreptei va fi dus pana la capat", a precizat Boagiu, care detine si functia de vicepresedinte PPE, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca cei de la PMP, reprezentati de Siegfried Muresan, au confirmat ca in turul al doilea vor vota cu partidele de centru dreapta, ceea ce "pentru PPE este o garantie ca socialistii vor fi invinsi in alegerile prezidentiale".

Votul in Adunarea Politica a PPE a indicat o abtinere pentru intrarea PNL, nefiind inregistrate voturi contra sau abtineri in cazul PMP.