Klaus Iohannis si Calin Popescu Tariceanu au afirmat miercuri ca nu au fost ofiteri sub acoperire, in timp ce premierul Victor Ponta, intrebat de ziaristi, la guvern, cum comenteaza afirmatiile presedintelui Traian Basescu legate de absenta anumitor aspecte din CV-urile candidatilor la alegerile prezidentiale, a preferat sa spuna ca la Palatul Victoria se discuta lucruri serioase.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Presedintie, a afirmat ca in mod "sigur" presedintele Traian Basescu nu s-a referit la el atunci cand a spus ca intre candidatii la alegerile prezidentiale ar exista si un ofiter sub acoperire, potrivit agentiei Mediafax.

Acesta a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, la cine s-a referit presedintele Traian Basescu vorbind despre existenta unui ofiter sub acoperire intre candidatii la alegerile prezidentiale.

"La mine sigur nu!", a raspuns Iohannis. Ulterior, intrebat daca a fost sau este ofiter acoperit, Klaus Iohannis a raspuns scurt: "Nu!".

Presedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu Tariceanu, a declarat si el, miercuri, ca nu a fost ofiter sub acoperire.

"Presedintele a facut ieri o greseala enorma si ne demonstreaza inca o data cum intelege sa foloseasca prerogativele prezidentiale,(...) ca el utilizeaza arma santajului la adversarii politici folosind informatiile pe care le are in calitate de sef al statului si acesta este un lucru extrem de grav. Nu ma intereseaza cine este (...) dar eu va pot spune ca nu sunt eu acela. In fine, nu cred ca asta este problema sau daca asta e problema atunci v-o risipesc. Dar nu aste e problema, ca nu sunt eu si ce bine ca e altul, nu! Ceea ce face presedintele este extrem, extrem de grav si ne da o imagine a profilului sau politic si aceste e inca un element pe care am sa-l adaug la cererea de suspendare", a spus Calin Popescu Tariceanu, citat de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca inainte de a-si depune candidaturile cei care candideaza la Presedintie ar trebui sa mentioneze in CV daca au fost sau nu ofiteri acoperiti, aratand ca stie ca printre acestia exista oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

"Candidatii au timp inainte de a-si depune candidaturile sa spuna public, sa-si completeze CV-ul, daca au fost cumva ofiteri acoperiti sau nu", a spus seful statului la B1 Tv.

Basescu a precizat ca, in cazul in care candidatii nu vor preciza acest lucru, o va face el.

"Am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa-si faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, descoperiti, dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei nu poti sa nu informezi, nu spune nimeni sa o faca Serviciul ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca si voi fi in masura sa va aduc probe ce inseamna acest dublu buton", a afirmat seful statului.