Liderul PDL si copresedinte al ACL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la Zalau, ca nu este corect ca presedintele Traian Basescu sa vorbeasca despre unitatea dreptei in conditiile in care si-a facut partid pentru ''febletea'' lui, relateaza Agerpres.

"Aceasta constructie nu am facut-o impotriva nimanui, dar nici n-am cerut binecuvantarea nimanui. Pentru ca nu este corect sa vii astazi, de fapt aseara si, 'Mai Vasile', sa plangi de vina PDL-ului cand i-ai spus 'Adio!' nefortat de nimeni si sa vorbesti de unitatea dreptei cand ti-ai facut partid pentru febletea ta", a afirmat Vasile Blaga, in fata a cateva sute de sustinatori ai ACL, prezenti la Zalau la o intalnire cu Klaus Iohannis si alti membri ai aliantei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca nu crede ca fuziunea dintre PNL si PDL se va mai realiza dupa alegerile prezidentiale.

"Cred ca dupa alegeri nu se va mai face nicio fuziune, indiferent care este rezultatul (n.r. al alegerilor prezidentiale) si se va face o fuziune PDL-PMP cu asta basta. (...) Si daca va castiga Iohannis si daca va pierde Iohannis, fuziunea nu se va face", a declarat presedintele Basescu, la B 1 Tv.

El a subliniat ca liderul PDL, Vasile Blaga, a facut o mare greseala.

"Trebuia sa lase PNL sa se duca cu candidatul lui, cu sase case, cu premier Grivco, cu ce vrea, sa nu fi avut aroganta sa anunte: 'eu am facut cu PNL si nu aud de presedinte, sa nu aud de PMP'. El trebuia sa adune PMP, Forta Civica, taranistii intr-o alianta si sigur isi baga candidatul in turul doi ca are structuri mult mai bine decat PNL", a aratat seful statului.

El a adaugat ca presedintele PDL putea sa caute in partid un prezidentiabil, punctand ca liderul PNL, Klaus Iohannis, este un om slab, fiind ''subred ca si caracter'', iar Emil Boc ar fi un candidat ''indiscutabil'' mai bun decat acesta.

"Astazi vrea Blaga sa ni-l ofere ca solutie de presedinte.(...) Draga Vasile, puteai sa cauti pe cineva in PDL ca aveai oameni valorosi", a mai afirmat Basescu