Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, a venit, miercuri, la Palatul Victoria, unde se afla premierul Victor Ponta, care a comparat recent efectele mandatelor presedintelui Basescu cu cele ale regimului nazist in Germania, relateaza Mediafax.

UPDATE Ora 15:27 Intrebat ce a discutat cu ambasadorul Israelului, premierul Victor Ponta a declarat, dupa sedinta de Guvern de miercuri, ca nu s-a intalnit cu acesta. Cu aceeasi ocazie, premierul a subliniat ca a avut un program public incarcat, care poate fi atestat de arhivele posturilor de televiziune.

Ambasadorul Israelului a ajuns la Guvern in jurul orei 11:30 si, potrivit unor surse oficiale, urma sa aiba o intrevedere cu premierul Ponta.

Diplomatul israelian a parasit cladirea Guvernului dupa aproximativ o ora si, potrivit surselor citate, un consilier ar premierului Ponta a fost cel care a avut o discutie cu Dan Ben-Eliezer.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Antena 3, ca va urma "o perioada in care trebuie pur si simplu sa ne pregatim de debasificarea societatii romanesti".

"Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania", a spus Ponta.

Comparatia facuta de premierul Victor Ponta intre cei zece ani de mandat ai presedintelui Traian Basescu si perioada nazista este "o greseala politica imensa si de neacceptat", afirma presedintele Comitetului Director al Federatiei Comunitatilor Evreiesti, deputatul Aurel Vainer.

"Consider toata aceasta propaganda inceputa impotriva declaratiilor mele politice legate de domnul Basescu ca fiind exagerata. Cand Traian Basescu spune despre mine si despre noi ca suntem bolsevici si comunisti, nu cred ca neaga ca in Romania s-au produs crime comise de comunisti. Singura persoana cu care trebuia sa ma lamuresc si m-am lamurit - de aceea am si mers la grupul minoritatilor - era domnul Vainer, care fusese indus in eroare de o propaganda aparuta in presa", a spus Ponta.

El a aratat ca a considerat intotdeauna si a asumat in numele Romaniei si al Guvernului responsabilitatea la nivel european si a Romaniei in ceea ce priveste Holocaustul, avand intotdeauna o atitudine foarte clara de recunoastere si de asumare a acestui lucru.

"Sunt declaratii politice intre mine si domnul Basescu pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul despre celalalt. Ca din asta sa faci o propaganda impotriva Romaniei, a Guvernului, mi se pare o exagerare si cred ca cei care vor sa scoata batalia politica dintre mine si domnul Bsaescu si sa o faca asa un haz national si international gresesc", a spus Ponta.

Ponta a mai sustinut ca Traian Basescu si regimul sau au o caracteristica speciala, respectiv diviziunea societatii, ceea ce reprezinta "un tip de promovare de politica totalitara".

Intrebat daca, in urma discutiilor cu Aurel Vainer, urma sa prezinte in Parlament o precizare referitoare la afirmatia sa prin care compara efectele regimului Basescu cu cele ale regimului nazist, Ponta a raspuns: "Nu, cred ca e o neintelegere".