Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, in legatura cu plangerea formulata de Iohannis la DNA pe numele lui Dragnea, pentru initierea OUG 55 privind migratia alesilor locali, ca nu crede ca divergentele politice trebuie rezolvate prin intermediul plangerilor penale, transmite Mediafax.

"Cred ca exista cai tot politice de a rezolva atunci cand avem conflicte politice, nu prin intermediul justitiei. Am spus si in Parlament, acum doua zile, am facut un apel la clasa politica in aceasta perioada, sa nu introducem justitia in disputele politice. (...) Daca avem divergente politice, sunt cai tot politice de a le rezolva", a spus Robert Cazanciuc la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, intrebat despre sesizarea DNA de catre presedintele PNL in cazul lui Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz in serviciu pentru OUG 55.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marti o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru initierea ordonantei de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali pentru 45 de zile, potrivit surselor citate de Mediafax, care publica fotografia documentului.

Plangerea penala depusa la DNA a fost semnata de Klaus Iohannis, principala acuzatie fiind cea de abuz in serviciu, "impotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal".

Iohannis reclama faptul ca "au fost aduse vatamari" prin OUG 55/2014 tuturor candidatilor la alegerile prezidentiale si in general interesului public care vizeaza desfasurarea alegerilor in conditii de egalitate de sanse si de legalitate.