Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, marti, o decizie de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale PSD-UNPR-PC, precum si o decizie de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale Alianta Crestin-Liberala (ACL PNL-PDL), informeaza un comunicat BEC.

In schimb, Biroul Electoral Central a luat decizii de respingere a protocoalelor de constituire a Aliantei Nationale a Agricultorilor (ANA) si a Alternativei Nationale.

Deciziile adoptate de BEC in sedinta de marti:

  • Hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor electorale constituite pentru alegerea Presedintelui Romaniei si a aparatului de lucru al acestora.
  • Decizie privind documentele pe care trebuie sa le contina propunerile de candidatura care vor fi depuse la Biroul Electoral Central la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2014.
  • Decizie de admitere a protocolului de constituire a Aliantei electorale PSD-UNPR-PC formata din Partidul Social Democrat (PSD), Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si Partidul Conservator (PC).
  • Decizie de respingere a protocolului de constituire a Aliantei electorale Alianta Nationala a Agricultorilor (ANA) formata din Miscarea Agricultorilor din Romania (MAR) si Partidul Popular si al Protectiei Sociale (PPPS).
  • Decizie de admitere a protocolului de constituire a Aliantei electorale Alianta Crestin-Liberala Partidul National Liberal - Partidul Democrat Liberal (ACL PNL-PDL), formata din Partidul National Liberal si Partidul Democrat Liberal.
  • Decizie de respingere a protocolului de constituire a Aliantei electorale Alternativa Nationala formata din Partidul Socialist Roman (PSR) si Partidul Dreptatii Sociale (PDS).