Romania TV, site-ul stiripesurse.ro si Antena 3 au incercat sa detoneze marti dimineata o "bomba" politica, anuntind ca Tribunalul Bucuresti ar fi decis sa-l invalideze pe Klaus Iohannis ca presedinte al PNL. Potrivit celor trei surse citate, Tribunalul ar fi respins derogarea de vechime decisa de conducerea PNL in cazul Iohannis, derogare ce i-a permis primarului de Sibiu sa candideze la sefia PNL. Alina Gorghiu, purtatoarea de cuvint a PNL, a explicat insa ca decizia Tribunalului Bucuresti nu are nici o legatura cu sefia partidului si se refera la anumite prevederi din statutul partidului, declarind ca "a fost o manipulare introducerea discutiei despre derogare". De remarcat ca si Crin Antonescu a sustinut marti dimineata ca alegerea lui Iohannis ca presedinte al PNL a fost statutara. Precizam ca decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata.

Cum s-au desfasurat evenimentele de marti dimineata:

In jurul orei 9.00 dimineata, Romania TV, stiripesurse.ro si Antena 3 au sustinut ca Tribunalul Bucuresti ar fi invalidat alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al PNL, instanta declarind nestatutara derogarea de vechime in baza careia primarul Sibiului a candidat la sefia partidului.

Imediat dupa aparitia stirii, purtatorul de cuvint al PNL, Alina Gorghiu, a declarat pentru HotNews.ro ca Tribunalul Bucuresti "a admis modificarile (n.r. votate la congresul PNL) referitoare la conducere si a respins modificarile privitoare la statut". Gorghiu nu a putut preciza ce inseamna aceasta decizie in ce priveste legalitatea alegerii lui Iohannis ca presedinte, urmind sa fie consultata motivarea instantei.

Ora 10.19: Si Agerpres anunta ca Tribunalul Bucuresti a respins luni cererea PNL de inregistrare a modificarilor aduse statutului partidului in baza carora Klaus Iohannis a fost ales presedinte al acestei formatiuni politice.

Ora 10.25: Crin Antonescu a declarat la B1 TV ca alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al PNL a fost realizata statutar, in urma votului din partid de dupa demisia sa "irevocabila": "Din punct de vedre politic sunt trei lucruri simple: eu am demisionat, s-a organizat un congres inaintea caruia i s-a acordat derogare lui Iohanis, apoi Klaus Iohannis a candidat si a fost ales presedinte", a spus Crin Antonescu.

Ora 11.00: Alina Gorghiu a revenit cu o declaratie pentru HotNews.ro, explicind ca "Decizia Tribunalului nu pune in discutie calitatea dlui Klaus Iohannis de presedinte al PNL. Este absolut sigur. N-am avut decat doua capetele de cerere: inregistrarea conducerii si modificarile la statut. Din prevederile la statut ne exista nimic legat de Iohannis. Daca s-ar pastra decizia Tribunalului in apel, Iohannis tot ar ramane presedintele PNL, e o realitate si politica si juridica prin aceasta solutie. A fost o manipulare introducerea discutiei despre derogare".

Context:

Deciziile Congresului PNL din 27-28 iunie au fost atacate in instanta de primarul PNL de Pucioasa, Danut Badau. La acel moment, Badau declara pentru Adevarul ca ""Domnul Klaus Iohannis, in primul rand, consider ca nu este membru de partid pentru ca inca nu stiu organizatia din care face parte. Dumnealui trebuie sa faca aceasta dovada, probabil ca o va face, dar eu nu l-am regasit in vreo organizatie a PNL. In lege spune ca organele de conducere PNL valideaza cererile de intrare in partid, nu presedintele partidului, asa cum consider ca a facut-o domnul Iohannis. De asemenea, Iohannis nu putea sa preia conducerea PNL avand in vedere faptul ca statutul partidului trebuia incuviintat de instanta. Cel putin 30 de zile nu putea sa preia fraiele Partidului National Liberal. Mai mult, stim cu totii ca si-a dat demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si, cred ca va aduceti aminte, dumnealui a fost ales pe o lista", a spus Danut Badau, primarul orasului Pucioasa".

￯Domnul Klaus Iohannis, in primul rand, consider ca nu este membru de partid pentru ca inca nu stiu organizatia din care face parte. Dumnealui trebuie sa faca aceasta dovada, probabil ca o va face, dar eu nu l-am regasit in vreo organizatie a Partidului National Liberal. In lege spune ca organele de conducere PNL valideaza cererile de intrare in partid, nu presedintele partidului, asa cum consider ca a facut-o domnul Iohannis. De asemenea, Iohannis nu putea sa preia conducerea PNL avand in vedere faptul ca statutul partidului trebuia incuviintat de instanta. Cel putin 30 de zile nu putea sa preia fraiele Partidului National Liberal. Mai mult, stim cu totii ca si-a dat demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si, cred ca va aduceti aminte, dumnealui a fost ales pe o lista", a spus Danut Badau, primarul orasului Pucioasa.

Citeste mai mult: adev.ro/n9sbb9