De ce vrea Tariceanu sa-l suspende pe Traian Basescu: A fost necivilizat, s-a erijat in seful PMP si a intervenit la Bruxelles in chestiunea comisarului roman

de Red. Politic     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2014, 14:24 Actualitate | Politic


Calin Popescu Tariceanu a explicat in cererea de suspendare care sint motivele pentru care a initiat procedura de suspendare din functie a presedintelui. Seful Senatului a invocat trei presupuse incalcari ale Constitutiei: intrarea lui Traian Basescu in lupta politica alaturi de PMP, o intervenție a presedintelui Băsescu la seful Comisiei Europene în chestiune comisarului român, precum si "promovarea de raporturi instituționale în forme necivilizate cu participanții la viața publică".

Reamintim ca Tariceanu, seful nou-infiintatului Partid Liberal Reformator (aliat cu PSD), a anuntat luni ca a început demersurile pentru o a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu. Tariceanu a anuntat ca va prezenta luni liderilor grupurilor parlamentare din Senat și din Cameră inițiativa legată de suspendarea președintelui României.

Potrivit acestuia, cererea de suspendare trebui să aibă minimum o treime din semnăturile membrilor Parlamentului.


Motivele invocate de Tariceanu pentru suspendarea lui Basescu:


1.    Președintele s-a implicat concret în acţiuni politice de notorietate publică care l-au transformat în liderul de facto al Fundației Mișcarea Populară, fundație cu activitate eminamente politică, și al Partidului Mișcarea Populară.

Art. 80: ” (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
Art. 84: “(1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.”

Atitudinea sa a fost de flagrant partizanat politic prin participarea activă la viaţa internă și publică a Fundației Mișcarea Populară și a PMP, la acțiuni electorale în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Chiar dacă nu a fost și nu este membru al PMP, Președintele României a declarat la postul de televiziune B1 că a fost inițiatorul Fundației Mișcarea Populară, fundație cu activitate eminamente politică și care se află la baza înființării PMP. Inițierea unei fundații cu caracter politic este în flagrantă contradicție cu prevederile art. 84, Constituția României.

Împrejurarea de a fi semnat primul pe lista de susținători a candidatului PMP la alegerile prezidențiale, Cristian Diaconescu, și de fi făcut o adevărată campanie publicitară legată de acest gest politico-propagandistic este un partizanat politic flagrant, departe de a putea fi încadrat în prevederile Deciziei CCR nr. 53 din 28 ianuarie 2005 referitoare la libertatea de exprimare a opiniilor.

A doua zi, după alegerea de către PMP a unui nou candidat al partidului la președinția României în persoana Elenei Udrea, Președintele României a invitat o delegație a acestui partid la sediul Administrației Prezidențiale. Declarațiile publice făcute presei de  participanți la întâlnirea de la Cotroceni au făcut dovada unei implicări partizane fățișe și semnificative a Președintelui României în campania electorală de promovare a candidatului PMP, Elena Udrea. Președintele României nu numai că a transformat sediul și logistica Administrației prezidențiale într-un sediu de campanie electorală pentru un partid politic, dar s-a implicat activ și public de la înălțimea funcției și a folosit influența instituției prezidențiale în mod partizan.

Simultan, Traian Băsescu a pornit din calitatea sa de Președinte al României un adevărat asalt mediatic cu conotații profund negative la adresa adversarilor candidatului PMP, Elena Udrea, cu scopul vădit de a o sprijini să acceadă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Nici această acțiune pro-activă și militantă nu poate fi încadrată în prevederile Deciziei CCR nr. 53 din 28 ianuarie 2005 referitoare la libertatea de exprimare a opiniilor politice, ea constituind o gravă încălcare a Constituției.

2.    Intervenția directă și instituțională a domnului Traian Băsescu la Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker,  în problema comisarului român din cadrul Comisiei Europene.

Pe 30 august a.c., Președintele României, înainte de a pleca la Consiliul European, a declarat presei următoarele: ”În orice caz, este important ca România să obţină un portofoliu relevant, după ce a deţinut portofoliul Agriculturii să nu ne întoarcem iar la Multilingvism. Va fi și o sarcină a Guvernului, dar de care nu mă DEROBEZ (s.n.) nici eu, în cadrul neoficial, în discuţii cu preşedintele Jean-Claude Juncker.”

Derobarea are, conform DEX, semnificația de sustragere, eschivare. Prin urmare, Președintele României a considerat că problema negocierii portofoliului României la Comisia Europeană face parte dintre atribuțiile sale de care nu se ”derobează”. Nici Constituția și nici Legea 373 din 2013 nu conferă Președintelui României vreo atribuție cu privire la procesul decizional din cadrul Uniunii Europene legat de portofoliul ce revine României, Guvernul fiind singura autoritate publică abilitată în acest sens. Președintele României nu a fost mandatat de Guvern să negocieze la Bruxelles portofoliul ce revine României.

Nici această acțiune a Președintelui nu poate fi încadrată în prevederile Deciziei CCR nr. 53 din 28 ianuarie 2005 referitoare la libertatea de exprimare a opiniilor politice, ea fiind un nou caz de încălcare gravă a Constituției, prin depășirea evidentă a atribuțiilor Președintelui României.

Criticile formulate ulterior de Guvern, prin intermediul Primului Ministru, la adresa intervenției Președintelui României pe lângă Președintele Comisiei Europene pe tema portofoliului ce revine României, constituie un argument suplimentar că Președintele României nu numai că nu a avut mandat din partea Guvernului, dar și-a depășit atribuțiile și a acționat în afara legislației în vigoare.

3.    Președintele României, Traian Băsescu, a promovat raporturi instituționale în forme necivilizate cu participanții la viața publică.

Din avizul nr. 1/2007 al CCR, am reținut convingerea Curții că raporturile instituţionale între participanţii la viaţa publică trebuie să se desfăşoare în forme civilizate, pentru a se asigura şi pe această cale promovarea valorilor supreme consacrate şi garantate prin art. 1 din Legea fundamentală și dezacordul Curţii Constituţionale față de formularea de acuzaţii, etichetări jignitoare şi insulte la adresa exponenţilor autorităţilor publice în legătură cu activitatea desfăşurată de ei. Chiar dacă acestea pot fi caracterizate ca opinii politice, ele nu sunt de natură să contribuie la consolidarea ordinii constituţionale, ci dimpotrivă. Se poate reţine un asemenea comportament în sarcina Președintelui României, Traian Băsescu, care rămâne responsabil, din punct de vedere politic şi moral, în faţa electoratului şi a societăţii civile.

Perseverenţa domnului Traian Băsescu în a încălca Legea fundamentală, prin repetarea unor fapte abuzive şi care afectează grav funcţionarea democratică a statului de drept, demonstrează o atitudine IREMEDIABILĂ a acestuia, însăși repetarea unor fapte de natura celor pentru care Președintele a fost suspendat anterior, conferă caracterul de gravitate cerut de Constituție și Curte.

Cu argumentația de mai sus, noi, semnatarii acestui document, senatori şi deputaţi, considerăm că se impune suspendarea Președintelui României și convocarea Referendumului popular, prin care românii să aibă posibilitatea de a se pronunța în mod direct, prin vot, dacă sunt de acord sau nu cu demiterea Președintelui României.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9125 vizualizari

 • +51 (51 voturi)    
  Alt argument beton (Luni, 8 septembrie 2014, 14:33)

  corvus coraX [utilizator]

  Și-a permis să stea la summitul NATO cu sacoul descheiat în fața lui Obama și Cameron...
  • +27 (27 voturi)    
   inca unul (Luni, 8 septembrie 2014, 14:41)

   Trabucodonosor [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   A fost obraznic :)))
   • +19 (19 voturi)    
    motivatia REALA (Luni, 8 septembrie 2014, 15:10)

    grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Trabucodonosor

    treaba sta cam asa:poevstea cu suspendarea e gandita in laboratoarele psd.daca reuseste (putin probabil) se transforma campania electorala in "lupta anti Basescu".daca nu reuseste (mult probabil),pentru ca pnl nu poate vota enormitatea asta,Iohannis avand nevoie in turul 2 si de voturile celor mai infocati "basisti",psd va putea clama prin vuvuzelele sale a3 si rtv ca a ramas singurul care lupta pana la capat si deci e "continuatorul usl si reprezentantul celor 7,4 milioane de nedreptatiti";pana la urma transformand discutia tot in pro si anti basescu.
    • +5 (13 voturi)    
     corect, se cerne graul de neghina (Luni, 8 septembrie 2014, 15:58)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

     cine nu sustine suspendarea e basist
     • +3 (3 voturi)    
      nu (Luni, 8 septembrie 2014, 17:27)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      nu,e pur si simplu normal la cap.
      • +1 (1 vot)    
       plus ca la cap... (Marţi, 9 septembrie 2014, 16:38)

       Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

       ...la cap, Basescu n-are basca!
   • +17 (17 voturi)    
    Il suspenda pentru ca Ponta nu poate castiga! (Luni, 8 septembrie 2014, 15:25)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Trabucodonosor

    Ponta a luat-o pe derdelus de la legea migratiei primarilor si acum incearca sa forteze o suspendare pentru a opri declinul. Tariceanu, ca un sclav al mafiei politice, isi continua demersul pentru care a fost cooptat de PSD: distrugerea Romaniei. Vor pierde cu siguranta, Ponta este sub partid la ora actuala, conform sondajelor adevarate si nu a celor platite sa fie altfel. Singurul lucru pe care nu-l stim este cine il va bate pe Ponta: Macovei, Johannis, Udrea sau un iepuras din palarie!
   • +11 (11 voturi)    
    ha ha (Luni, 8 septembrie 2014, 16:00)

    ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Trabucodonosor

    /sarcasm on

    Exact! Iar conform Constitutiei, e "nașpa" să fii obraznic :) Afară cu obrăznicia :)) Ba mai mult, a fost și necivilizat, altă încălcare crasă a Constituției!

    /sarcasm off

    Adrian
  • +27 (29 voturi)    
   N-avea basca! (Luni, 8 septembrie 2014, 14:43)

   Shinobi-Shiro [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   ...zi ba Molicene...si n-avea nici basca!!!! Jagardea comunista, Fleshcaiceanu.
  • +26 (26 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 8 septembrie 2014, 14:48)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui corvus coraX

   • -13 (13 voturi)    
    daaaa (Luni, 8 septembrie 2014, 15:58)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

    ala se duce in porturi la bordeluri
    • +7 (7 voturi)    
     Ehee (Luni, 8 septembrie 2014, 16:41)

     sipu [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     Si ce!!! nu a trecut si pe la tine si acum esti suparat(a)........................
    • +7 (7 voturi)    
     Ce te face (Luni, 8 septembrie 2014, 16:44)

     Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     să crezi că toţi procedează ca tine?
    • +2 (2 voturi)    
     sub paza spp? (Luni, 8 septembrie 2014, 20:03)

     cinic [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     alta imbecilitate nu poti scorni?
  • +30 (30 voturi)    
   hohoho (Luni, 8 septembrie 2014, 14:55)

   lucadd [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   "A fost necivilizat"
   Cred ca este cel mai tare argument constitutional de la fondarea Magna Carta.
   Tipul e cumva imbecil? Inseamna ca am avut un prim-ministru nu numai hot si mincinos ci si de o crada prostie.
   • +2 (2 voturi)    
    "Tipul e cumva imbecil?" (Luni, 8 septembrie 2014, 18:04)

    ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

    Gasesti argumente contra?
  • +38 (38 voturi)    
   Si muulte alte motive, la fel de serioase (Luni, 8 septembrie 2014, 14:55)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   - Nu a papat tot din farfurie
   - A tras-o de codite pe Corina Cretu
   - Nu a avut batistuta curata
   - Nu a cedat locul in tramvai
   etc, samd, sa, scl

   Cred ca motivele de mai sus sunt la fel de valide ca si cele prezentate de AL DOILEA OM IN STAT.
   • 0 (6 voturi)    
    al doilea motiv coincide (Luni, 8 septembrie 2014, 15:59)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    si tariceanu il acuza ca s-a purtat urat cu cc
  • +25 (25 voturi)    
   Da! Si... (Luni, 8 septembrie 2014, 14:57)

   Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   avea unghiile netaiate corespunzator si batista mototolita!
 • +24 (24 voturi)    
  Altul si cel mai important (Luni, 8 septembrie 2014, 14:37)

  Mjay [utilizator]

  Nu are sapca!
 • +23 (23 voturi)    
  Conform (Luni, 8 septembrie 2014, 14:39)

  rutger [utilizator]

  art. fn lit. A3 din "constitutia" romanilor adevarati, doar membrii PSD,PC s.a, Presedintele Basescu s-a pisat contra vantului acum ceva timp si au cazut niscaiva stropi pe calinut si la luat a 5-a nevasta la rost, plus ca si-a tuns suvita rebela de par si are chelia prea luminoasa si-i orbeste pe oamenii de bine din Ro ! Aferim, coane caline, esti la fel de prost ca dottore cu regimul nazist de slabire a autoritatii sale ! Lasa-ti-ne sa ne pregatim de Sampions Lig !!
  • +14 (14 voturi)    
   Rahova Champions League (Luni, 8 septembrie 2014, 15:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui rutger

   a inceput cu Baietii de la Transferuri, apoi Felix, urmeaza celebrul jucator Pink Hrebe...si lista e deschisa
 • +25 (25 voturi)    
  momentul oportun (Luni, 8 septembrie 2014, 14:43)

  tecumseh [utilizator]

  e ca si cum l-ai da afara pe unul aflat in preaviz.
  gestul in sine e atat de tampit ca ma gandesc cu groaza ce altceva ar mai putea fi in spatele lui.
 • +25 (25 voturi)    
  Zgonea (Luni, 8 septembrie 2014, 14:52)

  Bazil [utilizator]

  presedinte!!!! Esti tare bey taricene.
  • +12 (12 voturi)    
   Sa vezi efecte secundare dupa Zgonea presedinte! (Luni, 8 septembrie 2014, 15:14)

   Bwana [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

   Cred ca daca Zgonea ajunge presedinte intermediar fie si 1 minut, o sa faca atatea tampenii si o sa-si faca atatea selfie cu teme zgubilitice ca intregul electorat o sa voteze astfel incat partidul lui Zgo sa nu mai intre in parlament de teama ca o sa mai existe vreodata sansa sa se repete aceasta grozavie!
 • +23 (23 voturi)    
  coada de topor (Luni, 8 septembrie 2014, 14:54)

  coco1977 [utilizator]

  Acum se vede de ce, domnul Tariceanu. a fost numit si sustinut de PSD pentru postul in care se afla, dar toate au un pret - trebuie sa in fata cu tot felul de absurditati.
  apropo - domnul Tariceanu a veniit cu suspendarea inainte de chestia cu comisarul european.
  • +8 (8 voturi)    
   Fantezia numita Tariceanu (Luni, 8 septembrie 2014, 16:20)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui coco1977

   Rolul lui Tariceanu in momentul cand a parasit PNL a fost sa produca o forta politica care sa slabeasca dreapta. Nu a facut asa ceva. Acum traieste din milogeli si distrageri de atentie (nominalizarea lui Victoras la comisia europeana e catastrofala) . Nu cred ca PSD va aproba sustinerea unui referendum pentru ca rasca sa-si piarda electoratul mai lucid - nebunia e cu doua taisuri.
  • +3 (3 voturi)    
   Tariceanu a facut politica PSD (Luni, 8 septembrie 2014, 18:06)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui coco1977

   si pe durata prim-ministeriatului sau.
 • +14 (14 voturi)    
  razgandacule (Luni, 8 septembrie 2014, 14:58)

  Tomis [utilizator]

  Zi concret care sunt articolele incalcate din Constitutie, altfel este doar vorbaraie goala.
 • +18 (18 voturi)    
  onta (Luni, 8 septembrie 2014, 15:11)

  MihailNica [anonim]

  Modul cum au abordat in ultimele zile presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta temele de politica interna si externa subliniaza diferenta dintre un sef de stat capabil sa se ridice la inaltimea marilor momente si un politician ridicol si slab, dispus sa calce peste cadavre pentru a se mentine la putere. Oricat ne displac optiunile sale de politica interna, oricat de dubios si trist arata finalul de mandat, iti trebuie maxima rea credinta sa nu admiti ca presedintele gesticuleaza in politica externa ca un conducator interesat de soarta tarii sale, in timp ce premierul reduce totul la imagine personala. Comparati rezultatele summint-ului NATO din perspectiva intereselor noastre cu tristetea de comisar european sustinut de Romania la Bruxelles.
 • +17 (19 voturi)    
  Voiculescu nu suporta puscaria (Luni, 8 septembrie 2014, 15:14)

  AliB [utilizator]

  De-aia Basescu tre' sa plece. N-are de-aface cu constitutia, numai cu Voiculescu.
  • +12 (12 voturi)    
   Aferim. (Luni, 8 septembrie 2014, 16:01)

   ddutz [utilizator] i-a raspuns lui AliB

   Si preventiv pentru Hrebe, saracu.
   Ce ne trebe constitutie ? Aia e pentru fraieri.
 • +19 (19 voturi)    
  SUNT DE ACORD cu referendumul ! (Luni, 8 septembrie 2014, 15:16)

  marianos [utilizator]

  daca plateste acest talamba din buzunarul lui toate costurile
  + unde-s banii luati pe BCR ?
  +... nu mai zic ca ma enervez
 • +10 (10 voturi)    
  Esti (Luni, 8 septembrie 2014, 15:24)

  miohaiham [utilizator]

  Dus cu pluta Tovarășe
 • +13 (13 voturi)    
  ...a fost necivilizat (Luni, 8 septembrie 2014, 15:32)

  JeMeEu [utilizator]

  si m-a parat la tovarasa cu biletelu roz.
  Si n-are nici basca!
  Si n-are nici ciorapi ADESGO. Am facut pe manechinul la ADESGO atatia ani degeaba...
  Imi iau jucariile si ma duc sa ma joc cu victoras ca el nu e asa rau si-mi intelege firea mai sensibila.
 • +11 (11 voturi)    
  Cum a facut avere partul ? (Luni, 8 septembrie 2014, 15:36)

  ddutz [utilizator]

  La gradul asta de prostie si pupincurism precis a furat de la stat, sau s-a lasat mituit in mari afaceri.
  Sa nu uitam 'biletelu' roz" cand intervenea pt patriciu care a furat creanta libia, etc.
  Nimeni nu se uita, macar "din oficiu" cum a facut asta avere?
  Este o mare discrepanta intre averea si prostia lui.
  • +3 (3 voturi)    
   Dacă răsfoieşti ziarele vremii (Luni, 8 septembrie 2014, 16:50)

   Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui ddutz

   vei afla că în patru ani cât a fost primministru, averea personală a lui Tăriceanu a crscut de 50 de ori, adică 5000%.
 • +7 (7 voturi)    
  Iar se mai spala niste bani pentru alegeri? (Luni, 8 septembrie 2014, 15:37)

  bigbrother [utilizator]

  Costul referendumului din 2012 a fost de circa 95 milioane lei, adica vreo 21 de milioane de euro, in crestere fata de cel din 2007 cand a costat "doar" 60 de milioane de lei, adica vreo 13 mil de euro. Din banii astia se pot face multe pentru cine stie cum sa-i invarta a.i sa para ca au fost folositi pentru referendum, dar de fapt vor fi folositi pentru alegerile ce urmeaza.

  In loc sa foloseasca banii pentru lucruri care chiar merita, astia ii arunca pe tampenii de acest gen. Mai sunt 2 luni pana la alegerile prezidentiale, care e treaba, nu isi pot aranja lucrurile ca le strica Basescu?

  In prostia lor, inca mai cred ca Basescu taie si spanzura, fara sa se gandeasca o clipa ca poate poporul asta s-a saturat de atatea mizerii ale politicienilor. Nu le trece prin cap ca poate exista oameni care chiar pot face ceva si nu mai vor sa fie cocotele politicienilor, care vor o democratie adevarata nu simulacrul de acum.

  Tariceanu are nevoie de imagine publica, nu are nicio sansa sa devina presedinte, dar pentru ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul, pare ca nu se "multumeste" cu 2 luni de interimat, vrea sa fie presedinte 5 ani. A mai incercat unul tot din PNL sa faca asta si si-a luat-o peste bot rau de tot, tot mizand pe cartea antiBasescu.

  Mergand cu ideea pana la capat, cred totusi ca Tariceanu nu vaneaza postul de presedinte, stie ca nu are sanse. Dar vaneaza postul de prim-ministru si pentru asta are nevoie sa puna pe masa un procent de alegatori a.i sa poata negocia cu Ponta.

  Evident, in toata aceasta nebunie se uita poporul. Noi nu mai existam, suntem doar vaca de muls pentru orgoliile lor politice, palmasii care platesc datoriile facute de ei de fiecare data cand folosesc bugetul precum portofelul personal.
 • +8 (8 voturi)    
  Problema de fond (Luni, 8 septembrie 2014, 15:45)

  maxxie jazz [utilizator]

  Baietii, aloooooo!!!
  Nici Tariceanu, nici PSD,nici orice alta entitate politica nu poate sa demita presedintele ACUM.
  E o simpla gargara electorala, pe care voi (si altii) o promovati. Nu se pune problema de asa ceva. Nu are cum. Chiar daca ar trece, printr-un miracol, de votul parlamentului, e neconstitutional. Chiar daca CC ar inchide ochii, nu s-ar intruni, nici acum, cvorumul.
  Demiterea lui Base are tot atatea sanse cate am eu sa castig la loto azi, fara sa cumpar bilet.
  "Initiativa" lui Tariceanu este DECLARATIE POLITICA. Nu are nimic diferit de alte latraturi publice, televizate, cu care suntem obisnuiti de ani de zile!!! Treziti-va, nu vedeti padurea din cauza copacilor. Eu unul, daca as fi jurnalist, as condamna gargara politica, nu ideea in sine. E irelevanta!
 • +5 (5 voturi)    
  neseriozitate (Luni, 8 septembrie 2014, 15:53)

  nalbaroiu [utilizator]

  Asa cum au remarcat foarte multi, tariceanu asta e un tip neserios ...si asta s-a observat din momentul in care a fost adus la varful virtii politice de dreapta, inclusiv de Traian Basescu care l-a crediti ca prim-ministru. Dovada ca nu merita inca de atunci acest lucru, apare acum...pur si simplu un tip neserios..atat si nimic mai mult..
 • +8 (8 voturi)    
  Don't feed the troll (Luni, 8 septembrie 2014, 16:06)

  muciflenduri [utilizator]

  Motocicleanu e irelevant, de ce il bagati in seama?
  Omul se pregateste pentru emisiunea 'Mireasa pentru fiul meu', iar voi ii bagati in seama toate nazbatiile.
 • +2 (2 voturi)    
  Tariceanu columbit (Luni, 8 septembrie 2014, 16:49)

  provest [utilizator]

  Pana acu ceva vreme as fi zis ca nu exiosta o caricatura mai reusita decat Columbeanu, Irinel.
  Da' Razgandeanu asta e delirant. Si are si putere, tembelul.
 • +2 (2 voturi)    
  idee (Luni, 8 septembrie 2014, 16:53)

  rezis [utilizator]

  nu numa ca nu se poate...dar daca basescu cere in plus cele 3 luni cind a fost mazilit?
 • +2 (2 voturi)    
  "Ce a castigat Tariceanu..." (Luni, 8 septembrie 2014, 17:29)

  Alius [utilizator]

  "Președintele Senatului și candidatul la prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu al urcat pe poziția a treia în topul aparițiilor media realizat de Mediafax, după lansarea inițiativei celei de-a treia suspendări a președintelui Traian Băsescu. Pe primele două poziții se află în continuare ceilalți doi candidați, premierul Victor Ponta, PSD și Klaus Iohannis, PNL+PDL. În urma acestei mișcări politice Tăriceanu o surclasează pe Elena Udrea, conform analizei."
 • +4 (4 voturi)    
  Motiv? Poate fi acesta? (Luni, 8 septembrie 2014, 17:32)

  Basile [utilizator]

  Se stie ca:
  1. In Romania vor fi baze de reactie rapida ale NATO.
  2. Romania este aliat NATO.
  3. Rolul Romaniei in managementul eventualelor crize provocate dinspre Est este de PILON pentru fortele militare NATO.
  4. Resursele Romaniei + accesul la Dunare si Marea Neagra sunt perfecte pentru baze de avanpost impotriva oricarui atacator al lumii civilizate.

  Intrebari:
  - De ce a fost urgentata o vizita politica (mascat economica) intr-o tara cu potential de amenintare si certe legaturi cu Rusia?
  - De ce se incearca eliminarea/inlocuirea conducatorului suprem al Armatei Romane imediat dupa summitul NATO in care a fost stabilit rolul Romaniei in tratarea crizei ucrainiene (si in eventualitatea altor crize similare)?
 • +2 (2 voturi)    
  Cautati la Varan - il tineti minte? (Luni, 8 septembrie 2014, 18:09)

  ofCAER [utilizator]

  Sta in cusca acum... dar si-a asmutit slugoiu' doar-doar o prinde razbunarea!
  Pentru orgoliul puscariasului de peste Antene se face toata tevatura asta.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by