Presedintele Traian Basescu a declarat sambata la Sannicolau Mare, unde a participat la dezvelirea bustului omului politic si unionistului Nestor Oprean, ca cel de-al doilea mandat al sau a fost formidabil de greu, dar ca a reusit sa puna tara "acolo unde trebuia", relateaza Agerpres.

Prezent la Zilele Orasului Sannicolau Mare, seful statului le-a multumit localnicilor din orasul timisean pentru faptul ca, in urma cu cinci ani, l-au indemnat sa candideze pentru un nou mandat.

"As vrea sa va multumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-ati acordat si la alegerile pentru al doilea mandat, dar si pentru increderea pe care ati avut-o tot timpul in mine, de-a lungul acestui mandat formidabil de greu, cu o tara care a trebuit sa treaca prin criza, cu o tara care acum trece prin riscuri de securitate. Mi-a fost greu de multe ori, dar va pot spune ca, stiind ca nu sunt singur, am reusit si am pus tara acolo unde trebuia sa fie. Am venit si cu sotia pentru ca am considerat ca amandoi va datoram recunostinta", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului a apreciat ca multe dintre idealurile avocatului Nestor Oprean, care a fost prezent la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1918, au marcat istoria Romaniei, prefigurand-o pe cea de astazi, unele dintre idealurile sale fiind infaptuite abia dupa Revolutia din 1989 si unele ramanand neimplinite.

"Respectul pentru proprietate, dreptul minoritatilor de a-si folosi limba si de a invata in limba lor, stat de drept, stat democratic, sunt cateva principii (sustinute de Nestor Oprean, n.r.) pe care noi nici astazi nu am reusit sa le infaptuim definitiv si a fost un vis al celor care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Nu mai vorbim de improprietarire, care nici astazi nu e terminata, dar a fost visata si atunci. Deci documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atat de vizionar, incat nici astazi nu a fost intru totul implinit, dar sunt convins ca dupa ce-mi termin eu mandatul va fi implinit", a spus Traian Basescu. Inainte de dezvelirea bustului lui Nestor Oprean, presedintele a spus ca i-ar darui si sotiei sale o statuie, pentru ca "o merita".

Basescu participa in aceasta seara la o sedinta festiva da Consiliului Local din Sannicolau Mare si va inmana diplome cuplurilor din localitate care au implinit 50 de ani de casnicie.