Presedintele organizatiei PDL din orasul Bals, Mariana Gheorghe, toti consilierii locali democrat-liberali, inclusiv persoanele aflate pe lista de supleanti pentru Consiliul Local Bals a PDL au anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, ca s-au inscris in PSD, transmite Agerpres.

Mariana Gheorghe a declarat ca a plecat de la PDL si s-a inscris in PSD pentru a forma majoritatea in Consiliul Local Bals alaturi de social-democrati cu care a apreciat ca poate conlucra, deoarece nu a putut sa colaboreze cu organizatia PNL din oras si cu primarul liberal al orasului, Madalin Teodosescu.

"Primarul Madalin Teodosescu (PNL) a refuzat sa se intalneasca cu noi, reprezentantii PDL Bals, in ultimele patru luni, pentru a forma o echipa. Am avut numeroase incercari insa a fost imposibl, a fost de negasit, nu a participat la vreo intalnire, nu a fost posibil sa constituim o echipa PNL-PDL in Bals. Am suferit ca nu mai este PDL, dar deciziile au fost luate la nivel national fara sa fim consultati, le-am ascultat si am incercat sa colaboram si noi in plan local cu liberalii. La Bals acest lucru nu a fost posibil din cauza primarului. De aceea a trebuit sa gasesc o echipa cu care sa putem colabora si sa stopam abuzurile primarului care administreaza orasul dupa bunul plac si aceasta echipa este cea de la PSD", a spus Mariana Gheorghe.

Presedinta PDL Bals a fost urmata la PSD de cinci consilieri locali si de 10 democrat-liberali aflati pe lista de supleanti pentru CL Bals, toti membri in Biroul permanent local al PDL Bals.

Mariana Gheorghe a primit o functie de vicepresedinte in cadrul PSD Bals iar colegii sai consilieri locali care au urmat-o la PSD sunt membri in Biroul politic al PSD Bals, organizatie de partid condusa de Catalin Matei.

Presedintele PSD Bals, Catalin Matei, precum si prim-vicepresedintele PSD Olt, Marius Oprescu, au declarat sambata, in conferinta de presa organizata la Bals, ca apreciaza venirea Marianei Gheorghe si echipei sale de consilieri locali la PSD, in conditiile in care la alegeri organizatia de partid condusa de aceasta a avut rezultate bune, peste media partidului din care a facut parte pana acum.

Odata cu trecerea la PSD a celor cinci consilieri locali PDL, social-democratii au majoritate in Consiliul Local Bals, respectiv 11 mandate din cele 19 existente.