Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, in cadrul reuniunii Ligii alesilor locali ai PNL si PDL, ca isi doreste sa castige alegerile prezidentiale pentru a aduce la conducerea tarii o guvernare de dreapta care sa faca din Romania o tara prospera. El a mai spus ca il va numi pe pe Catalin Predoiu in functia de prim-ministru, relateaza Agerpres.

"Noi ne dorim sa fim forta politica care conduce Romania in urmatorul deceniu si schimbarea va incepe foarte repede. Nici sase luni nu a guvernat PSD practic singur si ce s-a vazut e ca nu s-a schimbat mai nimic, ca si-a pastrat vechile metehne, ca noi, opozitia, suntem in situatia sa protestam aproape saptamanal fata de acte normative care incalca democratie, sa protestam impotriva unor acte normative care vin sa creeze un avantaj net pentru candidatii celor de la putere. Eu va spun ca este nevoie de schimbarea guvernului si imediat dupa castigarea alegerilor prezidentiale abia astept sa am ocazia sa il numesc pe Catalin Predoiu prim-ministru", a declarat Klaus Iohannis.

El a adaugat ca este nevoie de o schimbare profunda in modul de a se face politica in Romania, ca e nevoie de mai "putina galagie si mai putin spectacol" si de mai multe solutii pentru problemele tarii si pentru un trai mai bun al cetatenilor. In context, el a mentionat ca a demonstrat la Sibiu, in calitate de primar, ca se poate face o administratie buna si eficienta in folosul cetateanului si doreste, impreuna cu echipa sa, sa faca acelasi lucru pentru toata Romania.

"Imi doresc eu pentru tara mea, pentru Romania mea, zece ani de guvernare de dreapta ca la sfarsitul ei sa putem spune oamenilor ca am guvernat si am facut din Romania o Romanie prospera si puternica. Romania prospera inseamna locuri de munca, inseamna infrastructura, inseamna un venit decent pentru fiecare roman, inseamna tot mai putini oameni care stau cu mana intinsa la stat, tot mai putini oameni care sunt dependenti de stat. Eu doresc oameni liberi, o tara de oameni liberi si puternici si atunci si Romania va fi puternica", a mai spus Klaus Iohannis in fata a circa 1500 de primari si consilieri locali PNL si PDL prezenti la reuniunea de la Poiana Brasov.