Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, dupa anuntul Monicai Macovei privind demisia din partid, ca europarlamentarul "nu avea de ales", iar "Daca si-ar fi inscris candidatura la prezidentiale ar fi fost exclusa din partid". Monica Macovei, europarlamentar si pana astazi membru PDL, si-a anuntat, la inceputul lunii august, intentia de a candida ca independent la alegerile prezidentiale.

Vasile BlagaFoto: HotNews / DP

Intrebat daca, in eventualitatea in care Monica Macovei va intra alaturi de Victor Ponta in turul II, va fi sustinuta de PDL, Blaga a replicat ca "Eu pot sa discut ipoteze cat de cat realiste, nu discut lucruri care nu se vor intampla niciodata. In turul doi va intra Klaus Iohannis."

Blaga a raspuns si acuzatiilor aduse de Monica Macovei, care afirmase marti ca "red ca aceea ce se intampla azi in PDL este gresit si din acest motiv am decis sa demisionez. Se fac tot felul de intelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu stim unde vrea sa duca Romania".

"Cred ca noi ne-am exprimat in cel mai democratic. Toate deciziile din PDL au fost luate de catre forurile competente ale partidului, spuneti-mi o decizie care a creat confuzie", a spus Vasile Blaga, adaugand ca "Eu sunt curios, dar nu cred ca doamna Monica Macovei va dori sa plece din grupul PPE."