Presedintele PNL Klaus Iohannis a declarat duminica, la Vaslui, ca recenta ordonanta a Guvernului Ponta prin care alesii locali au dreptul sa se inscrie in alte partide politice decat cele din partea carora au candidat, fara sa isi piarda mandatul, ar putea face bine partidelor din opozitie care ar scapa de "tradatori": "Cand te duci la razboi, preferi sa scapi de tradatori inainte de batalia deciziva. Daca o luam asa, poate chiar ne ajuta putin aceasta ordonanta, dar asta nu o face mai corecta si nici mai buna", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale a precizat, totodata, ca aceasta ordonanta denota frica PSD: "Aceasta ordonanta, care legalizeaza traseismul politic in admnistratia publica locala, este un act care denota frica PSD-ului. Este ingrijorator ca in Romania secolului XXI un partid aflat la guvernare incearca prin ordonanta de urgenta sa creeze un avantaj electoral pentru propriul candidat. Dincolo de asta, sunt convins ca foarte putini primari vor pleca de la noi. Vor pleca acei primari care nu au pus umarul la alegerile europarlamentare si care cu gandul au fost deja in cealalta tabara. Oricum, partidul va ramane la fel de puternic si dupa eventuale plecari", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a efectuat, duminica, o vizita la Vaslui, unde a avut o intalnire cu membrii si simpatizantii PNL si PDL din judet.