Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent pentru functia de presedinte al Romaniei, a declarat ca prim-ministrul Victor Ponta a facut de ras din nou Romania, trimitand la Bruxelles doua propuneri pentru un portofoliu de comisar european. In plus, Victor Ponta a incalcat legea 373/2013, pentru ca a transmis propunerea fara sa anunte Parlamentul Romaniei si fara ca acest candidat sa fi fost audiat, arata Monica Macovei.

Monica MacoveiFoto: Hotnews

"Argumentul dat de premier este unul mincinos, si anume daca nu ia Ciolos Agricultura, atunci sa luam altceva. Va aduc aminte ca in 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, si a fost respins de Comisia Europeana. Abia apoi a fost trimisa o alta nominalizare, nu doua deodata. Daca l-ar respinge pe Ciolos, atunci Guvernul face o noua nominalizare, dar respectand legea si audiind acea persoana, cine o fi ea, in comisia de specialitate a Parlamentului", a declarat Monica Macovei in emisiunea "Editie speciala ", la Realitatea Tv.

Monica Macovei a precizat ca Dacian Ciolos, care a condus comisariatul Agriculturii, este apreciat la Bruxelles: "La Bruxelles se facea Politica Agricola Comuna si Ciolos a facut-o foarte bine. Este un om foarte respectat in Comisia Europeana. Solutia este sa te bati pentru ca Ciolos sa fie acolo. Ponta, du-te si bate-te pentru Ciolos!"

Monica Macovei a mai spus ca sunt importante atat portofoliul, cat si persoana propusa de Romania pentru un post de comisar european. "Conteaza portofoliul, trebuie sa fie unul important, pentru ca acest lucru creste puterea Romaniei, si conteaza persoana. Daca persoana nu este bine calificata, daca persoana nu este recunoscuta in ceea ce face la nivel international, atunci va lua un comisariat foarte slab", a explicat Monica Macovei, amintind ca europarlamentarul Corina Cretu, nume vehiculat in presa ca fiind a doua propunere a lui Victor Ponta, nu a lucrat nicio lege in Parlamentul European in 5 ani de mandat.

"Ne-am mai facut o data de ras in Europa, trimitand un al doilea candidat. In primul rand, te lupti sa castigi Agricultura. Nimic nu castigi daca nu te lupti", incheie europarlamentarul.