Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat intr-o conferinta de presa ca detine informatii potrivit carora Guvernul ar fi comis in sedinta de joi "ilegalitati" in legatura cu ordonanta privind primarii.

"Avem informatii de o gravitate extrema cu privire la ilegalitatile pe care Guvernul Romaniei le-a comis astazi in procedura de adoptare a OUG Dragnea. Avem informatii credibile in legatura cu faptul ca Ministerul Justitiei a ridicat in sedinta de guvern problema lipsei avizului de la Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la emiterea acestei ordonante. La aceasta exceptie vicepremierul Dragnea s-a angajat, citez, 'sa rezolve lucrurile'. Fac un apel catre toate autoritatile statului sa nu emita avize post factum sedintei de guvern cu privire la adoptarea acestei OUG. Fac un apel catre toti functionarii publici implicati sa nu se lase tarati de Guvernul Ponta in comiterea de ilegalitati", a spus Predoiu, citat de Agerpres.

El a mai sustinut ca are informatii ca textul OUG privind primarii nu este definitivat, desi a fost adoptat in sedinta de guvern.

"De asemenea, avem informatii ca textul OUG nu este definitivat iar sedinta de guvern s-a incheiat si a fost anuntat ca s-a adoptat ordonanta. Este inadmisibil ca in momentul incheierii sedintei de guvern si momentul publicarii in Monitorul Oficial sa se mai umble pe textul ordonantei. Este nelegal acest lucru si este un abuz. Cer tuturor functionarilor Guvernului si ai ministerelor sa nu coopereze cu privire la aceasta practica nelegala a Guvernului. Invit autoritatile din justitie competente sa isi indrepte atentia cu privire la modul in care Guvernul Ponta elaboreaza aceasta ordonanta", a afirmat Predoiu.

Liderul democrat-liberal a facut un apel catre Justitie si Parchet sa se pronunte in acest caz.

"Chem Justitia sa se pronunte, chem Parchetul sa isi indrepte atentia asupra modului in care Guvernul Ponta, instigat de domnul Dragnea, comite ilegalitati. Informatiile sunt credibile, vin din sanul Guvernului si ne dau temei sa credem ca s-a petrecut ceva extrem de grav astazi in cladirea Guvernului. Guvernul Ponta doreste sa dea un semnal de forta in propriul partid cu privire la faptul ca nu tine cont de nimeni si de nimic, nu tine cont de Opozitie, nu tine cont de lege, nu tine cont de societatea civila, de partenerii externi ai Romaniei in a adopta acte normative care sa le protejeze interesele politice. Pun in legatura acest semnal de forta al Guvernului si cu declaratia fostului premier Adrian Nastase, care insista pe o lege a gratierii si amnistiei si adresez un mesaj tuturor celor interesati de fuga de justitie: (...) nu va faceti iluzii, domnul Ponta nu va putea sa apere pe nimeni de justitie", a spus prim-vicepresedintele PDL.

In opinia sa, emiterea "Ordonantei Dragnea privind furtul primarilor" reprezinta un "act nedemocratic".

Totodata, Predoiu a sustinut ca Guvernul ar oferi Dacii Duster pentru fiecare primar care "dezerteaza".