Presedintele PNL si candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni, la Slobozia, ca este cazul ca in aceasta toamna sa se desfasoare "o campanie electorala pozitiva", iar din partea sa nu va fi auzit niciun atac la vreo persoana. "O sa-mi bazez campania electorala pe ceea ce ati vazut astazi la Slobozia, pe intalniri cu oamenii, unde voi prezenta proiectul meu pentru Romania si voi vorbi cu ei, dar din partea mea nu veti auzi niciun atac la vreo persoana, ci doar la proiecte politice fiindca despre asta este vorba", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

El a mai spus ca este cazul ca si in Romania sa avem o campanie electorala pozitiva: "Sa nu va asteptati de la mine sa fac evaluari ale unor persoane implicate in campanie electorala cum nici romanii nu asteapta asa ceva de la mine. Eu voi veni, voi explica ce doresc eu pentru Romania, pentru romani, dupa care oamenii vor judeca".

Iohannis a adaugat ca nu se teme de fraudarea alegerilor prezidentiale, dar ACL va pune in miscare toate parghiile pentru a preveni turismul electoral sau orice alta forma de fraudarea: "Nu-mi este teama de fraudarea alegerilor si vom pune in miscare toate parghiile pe care le avem pentru a preveni turismul electoral sau orice alta forma de fraudare".

Iohannis a facut apel si la participarea romanilor la campania electorala: "Romanii trebuie sa stie, daca participa multi la alegeri atunci aceste fraude nu conteaza, daca participa in numar mic atunci aceste lucruri s-ar putea sa denatureze rezultatul alegerilor."