Liderul PMP Elena Udrea a solicitat luni liderului PNL Klaus Iohannis si celorlalti membri ai opozitiei sa nu voteze legea de reducere a CAS. Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se va reuni, luni, in sedinta de plen pentru a analiza cererea de reexaminare, transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu, cu privire la proiectul legislativ care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

"Ii cer dl Iohannis, ca presedinte al PNL, si celorlalti colegi din opozitie sa se comporte onorabil si sa nu voteze aceasta lege care este retrimisa acum in Parlament", a declarat Elena Udrea, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia.

"Cred ca e o dovada de responsabilitatea a noastra, a opozitiei, sa aratam cat de gol este dl Ponta si cat de gol este Guvernul", a a adugat liderul PMP acuzand cabinetul ca nu poate implementa masura reducerii CAS intr-o maniera care sa nu afecteze economia tarii.

"Cerem Guvernului fie sa prezinta solutii pentru implementarea reducerii sau sa isi asume ca nu poate sa o faca", a mai afirmat Udrea.

  • Udrea: Schimbarea legii migratiei politice, o ocazie de a muta primari mai ales la partidul lui Tariceanu

Presedinta Partidului Miscarea Populara sustine, de asemenea, ca schimbarea legii migratiei politice este facuta pentru ca puterea sa isi asigure oficial sprijinul unor alesi locali pentru alegerile prezidentiale si reprezinta o ocazie pentru PSD de a muta niste primari mai ales la partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.

"Cred ca este o ocazie acum pentru PSD de a muta niste primari inainte de alegeri la Partidul Social Democrat, dar mai ales la partidul domnului Tariceanu. Deci, e evident: s-a infiintat un partid pentru domnul Tariceanu, in speranta domnului Victor Ponta de a obtine electoratul care ii lipseste, de centru-dreapta. Domnul Victor Ponta nu are cum sa castige presedintia Romaniei doar cu ce-i ofera PSD. Ca urmare, isi doreste ca prin capcana pe care a intins-o electoratului de centru-dreapta, candidatura domnului Tariceanu, sa-si aduca un electorat de centru-dreapta suficient, spera dansul, cat sa castige prezidentialele", a declarat Udrea citata de Agerpres.

Ea sustine ca unii alesi locali vor migra catre formatiunile aflate la putere, pentru a obtine finantari.

"Primarii nu au mai primit niciun ban de la acest guvern, care a stopat investitiile, iar ei spera acum, inainte de alegeri, ca daca vor merge catre putere, puterea insemnand fie PSD, fie partidul domnului Tariceanu, vor primi fonduri pentru proiectele pe care le au. Eu le spun sa nu se lase pacaliti. Daca nu au primit nimic doi ani de zile nu au cum sa primeasca acum, pe ultimele doua luni inainte de alegeri, finantari pentru proiectele lor", a mai declarat Elena Udrea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat vineri, la Suceava, ca Guvernul ar putea aproba o ordonanta de urgenta prin care alesii locali sa poata opta pentru un alt partid decat cel pe listele caruia au fost votati, daca doresc acest lucru, fara a-si pierde mandatele, si ca va prezenta prim-ministrului Victor Ponta o propunere in acest sens.

"Am primit foarte multe solicitari si sesizari din tara de la multi alesi locali si judeteni care semnaleaza ca devine pregnanta o situatie. Se instaleaza instabilitate in administratia locala generata de aparitia unor noi partide si multi primari, pe care nu ii condamn, care sustin un partid nou sau altul. Sunt probleme cu majoritatile", a spus Dragnea.

Viceprim-ministrul a adaugat ca s-ar putea adopta un model asemanator celui din 2006.

"Ma gandesc daca nu ar trebui sa luam modelul din 2006 si sa adoptam un act normativ prin care, in doua saptamani, toti alesii locali sa opteze unde doresc sa activeze. Atunci au fost 45 de zile. E nevoie sa se limpezeasca scena politica. Vrem sa nu avem sincope in sedintele de consiliu local sau consiliu judetean si sa ne trezim in doi ani in blocaje institutionale. Voi prezenta premierului varianta asta de lege", a precizat Dragnea.