Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, i-a solicitat, duminica, premierului Victor Ponta sa anunte ca nu mai sustine proiectul privind modificarea Legii STS, adoptat tacit de Camera si aflat in dezbaterea Senatului, precum si faptul ca majoritatea pe care o controleaza il va respinge.

Predoiu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca PSD si aliatii sai de guvernare pregatesc "temeinic" furtul alegerilor prezidentiale, prin manevre politice si guvernamentale, transmite Mediafax.

El a spus ca in acest sens au fost derulati mai multi pasi si ca primul dintre acestia - cel privind incercarea de preluare a STS in subordinea Guvernului - fiind facut in ruma cu mai multe luni.

"Pe 3 februarie, dupa tragicul accident din Apuseni, premierul Ponta anunta intentia de a prelua STS de sub autoritatea CSAT. Acest proiect de lege privind modificarea Legii STS a fost adoptat tacit de Camera si se afla acum la Senat. Ii cer public premierului Ponta sa anunte ca nu va mai sustine acest proiect si ca majoritatea pe care o controleaza il va respinge", a spus Predoiu.

El a mai spus ca nu are dubii cu privire la corectitudinea STS in procesul electoral, dar a apreciat ca o astfel de masura ar putea "timora" electoratul si ar da un semnal de forta menit "sa intimideze".