Liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberale la Presedintia Romaniei, a declarat joi, la Focsani, ca nu va coabita, ci va colabora cu guvernul PSD, in cazul in care va fi ales presedinte al tarii.

"Coabitarea este un fel de troc politic total nepotrivit asa cum vedem ca este in functiune in acest moment, incepand cu momentul impartirii functiilor de conducere din Parchetele Romaniei, proces care continua pana in ziua de azi. Nu este niciun secret", a afirmat Iohannis, intr-o conferinta de presa, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, "o colaborare este o actiune in baza Constitutiei si ea va functiona pana la schimbarea guvernului".

Iohannis a mentionat ca 'este inacceptabil ca presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei sa se certe la televizor in fata natiunii'.

"Daca vor sa se certe, sa aiba dispute, nu au decat sa o faca intre patru ochi, dar pentru Romania sunt obligati prin Constitutie sa lucreze impreuna si sa rezolve problemele tarii, nu sa-si impuna autoritatea ca intr-o piata de legume", a afirmat Iohannis.

El a facut aceste precizari intrebat daca va raspunde pozitiv solicitarii facute de Elena Udrea, joi, prin care ii cere lui Klaus Iohannis sa nu colaboreze, in cazul in care va fi ales presedinte, cu PSD.

"Ma impresioneaza aceasta grija a dnei Udrea pentru contracandidatii sai. Dar, momentan, ne descurcam si singuri. In mod cert, conform Constitutiei, voi colabora cu guvernul aflat in functiune", a spus Iohannis.

Prezidentiabilul ACL a sustinut ca aceasta colaborare "nu va fi insa de lunga durata", pentru ca, a afirmat el, "Cabinetul Ponta nu va ramane mult timp la guvernare".

'Sunt convins ca nu va fi o lunga colaborare a mea cu PSD, dar va fi una corecta", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis, alaturi de Mihai Voicu, Nini Sapunaru, Gheorghe Flutur, Raducu Filipescu si Ioan Balan, a fost prezent la Casa de Cultura din Focsani la o adunare publica cu membri si simpatizanti ai ACL din Vrancea.