Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, isi va anunța, joi, demisia din partid și înființarea unei noi formațiuni politice într-o conferință de presă ținută la Parlament de la ora 12.00, anunta site-ul stiri pe surse. Surse de la varful PSD au declarat insa pentru HotNews.ro ca deputatului PSD, Bogdan Diaconu i s-a pus in vedere sa paraseasca partidul pentru a nu mai tensiona relatia cu UDMR. Diaconu este cunoscut pentru iesirile sale anti-maghiare si nationaliste. Victor Ponta i-ar fi cerut sa paraseasca partidul sau sa se abtina de la declaratii si actiuni care pun in pericol relatia PSD - UDMR.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o postare pe Facebook, Diaconu anunta un eveniment pentru maine la ora 12, dar nu spune ca-si va face partid. Inclusiv in postarea de maine, deputatul PSD vorbeste despre "pericolul separatismului maghiar". "De mâine, extremismul maghiar în frunte cu UDMR trebuie să se teamă! De noi toți, cei care ne vom uni să apărăm România!", scrie Diaconu. Potrivit surselor HotNews.ro, noul partid ar urma sa se numeasca "Partidul Romania Unita". UDMR a cerut in repetate randuri conducerii PSD sa de delimiteze de atacurile lui Bogdan Diaconu, amenintand chiar cu iesirea de la guvernare. Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Parlament o propunere legislativa prin care este interzisa autonomia teritoriala sau orice forma de secesionism.

Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei.