Tronsonul de autostrada dintre Pitesti si Sibiu trebuie realizat in mod obligatoriu, deoarece face parte dintr-un important coridor de transport european, a afirmat miercuri presedintele PNL, Klaus Iohannis, in timpul unei vizite in judetul Arges, transmite Agerpres.

"Sunt primar al Sibiului de mai bine de 14 ani si intotdeauna am fost un sustinator al autostrazilor in Romania la modul general si evident al Coridorului IV, care trece prin Sibiu. (...) Pentru noi, sibienii, este foarte important ca acest Coridor IV sa fie finalizat, asa cum a fost el gandit. Si, evident, tronsonul Sibiu-Pitesti este un tronson deosebit de important. (...) Eu cred ca este obligatoriu si Guvernul s-a angajat, sper sa se tina de acest lucru, este obligatoriu sa se realizeze, cu cat mai repede, cu atat mai bine, tronsonul Sibiu-Pitesti sau Pitesti-Sibiu, cum doriti, dar de preferat in ambele sensuri", a declarat Iohannis, la Pitesti, intr-o conferinta de presa.

Liderul liberalilor a precizat ca a fost intotdeauna in favoarea realizarii acestui proiect, dar unele declaratii recente ale sale au fost intelese gresit.

"Acum doi ani, primul-ministru a vizitat Sibiul (...) si mi-a adus la cunostinta ca domnia sa nu doreste in prima etapa sa introduca in lucru legatura Sibiu-Pitesti, ci doreste sa faca legatura Sibiu-Brasov. Legat de acea afirmatie, am spus ca pentru Sibiu este important sa avem o legatura de autostrada spre Bucuresti, iar daca Guvernul doreste sa realizeze aceasta legatura prin Brasov, este o chestiune cu care putem sa traim noi, sibienii. Dar tronsonul Sibiu-Pitesti este obligatoriu sa fie realizat. Iar atunci primul-ministru m-a asigurat ca nu va fi abandonat acest tronson, ci se va realiza in viitorul foarte apropiat", a explicat Klaus Iohannis.