Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, marti seara, la Alba Iulia, ca este convins ca dupa ce Crin Antonescu isi va termina concediul, acesta o sa-l vada mai bine in haina de presedinte, relateaza Agerpres.

'Sunt convins ca dupa ce isi termina concediul si revine o sa ma vada mai bine in haina de presedinte si eu contez pe votul lui, si nu numai, si pe sprijinul domniei sale', a spus Klaus Iohannis. El a fost intrebat cum comenteaza faptul ca Crin Antonescu a declarat ca din partea dreptei nu vede un candidat, Iohannis nereusind, pana la acest moment, sa il convinga sa ii dea votul sau.

'Cunosc candidatul Ponta si nu il votez. Nu cunosc candidatul Iohannis si ma uit cu mare atentie la el. Nu e exclus, dar pe Victor Ponta sigur nu il votez. Daca as fi avut elementele sa il votez ca presedinte al Romaniei, atunci USL nu s-ar fi rupt. (...) Pe Klaus Iohannis il urmaresc ca sa vad daca il sustin. Il urmaresc ca un cetatean, ca un om politic, ca un coleg de partid sa vad daca este un om pe care trebuie sa il votez ca presedinte sau nu', a spus, luni, Antonescu.

Klaus Iohannis a afirmat ca el conteaza pe sprijinul lui Crin Antonescu in campanie, sustinand ca intre ei doi 'nu exista lucruri care trebuie transate'.

La remarca unui jurnalist cum ca Antonescu parea suparat, actualul presedinte al PNL a spus despre acesta ca 'este clar ca are inca nevoie de un timp de digerare' a anumitor lucruri. 'Este lesne de inteles si trebuie sa fim realisti. Pana si noi, politicienii, care parem, asa, niste generatori de stiri fara sentimente, suntem oameni, iar Crin Antonescu a fost prezidentiabilul cu sanse maximale, a fost presedintele Senatului, a fost copresedintele aliantei care a guvernat Romania si situatia s-a schimbat in ce avem acum. Este clar ca are inca nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. Trebuie sa fim un pic si empatici', a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta a participat, marti seara, la Alba Iulia, la o intalnire cu membrii Colegiului Director al ACL Alba, la care au fost prezenti, de asemenea, vicepresedintele PNL Mihai Voicu, presedintele CJ Mures, liberalul Ciprian Dobre, primarul municipiului Arad, democrat-liberalul Gheorghe Falca, liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, liderii ACL Alba, Teodor Atanasiu si Mircea Hava.