Avocatul si sotia primarului suspendat al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, in prezent cercetat in stare de arest preventiv, fiind suspectat de comiterea unor acte de coruptie, neaga zvonurile care au circulat in randul bacauanilor si media potrivit carora acesta ar fi incercat sa se sinucida, potrivit Agerpres.

"Va spun, cu certitudine, ca nu a existat o asemenea fapta vehiculata in articole aparute in mass-media locala si nationala", a declarat marti Doinita Boana, unul dintre avocatii lui Romeo Stavarache.

Sotia acestuia, Ana Maria Stavarache, a afirmat ca "nimic nu este adevarat" in ceea ce priveste o presupusa incercare de suicid in inchisoare a sotului sau, lansand, marti dupa-amiaza, si un "apel la respect" adresat presei si opiniei publice.

"Astazi, cand eu si familia mea trecem prin momente dificile, indemn in mod public la respect si echilibru din postura de sotie a unui om care a crezut toata viata in aceste valori. Este regretabil ca institutii media prestigioase au decis sa difuzeze materiale in care s-a vorbit despre o presupusa incercare de sinucidere a sotului meu, citand surse asa-zis de incredere, dar care au dorit sa-si pastreze anonimatul", se afirma in apelul semnat de Ana Maria Stavarache.

Potrivit acesteia, Romeo Stavarache "a avut si are un comportament demn, increzator ca justitia isi va face datoria".

Ana Maria Stavarache a spus ca nu doreste ca sotul sau 'sa fie privit cu compasiune', dar nici nu vrea ca acesta 'sa devina obiectul unor stiri de presa nefondate, bazate pe zvonuri inexplicabile si neverificate'.

O instanta a Curtii de Apel Bacau a decis pe 28 iulie ca Romeo Stavarache ramane in arest preventiv pana pe 22 august.

Primarul suspendat al Bacaului a fost trimis in judecata pe 25 iulie, in stare de arest preventiv, pentru cinci infractiuni de luare de mita, informeaza un comunicat al DNA. Procurorii DNA Bacau i-au mai trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Liviu Goian, acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita, Liviu Vasile Cenusa, in sarcina caruia s-au retinut in concurs doua infractiuni de complicitate la luare de mita si in stare de libertate pe Costel Casuneanu, acuzat de dare de mita, si pe Constantin Apostol, in sarcina caruia s-au retinut in concurs doua infractiuni de complicitate la luare de mita.