Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca nu il va demite pe Tudorel Andrei, seful Institutului National de Statistica (INS), dupa ce dupa ce institutia a omis sa faca publice rezultatele macroeconomice revizuite pentru trimestrul 1. Rezultatele, publicate de Eurostat (oficiaiul UE de statistica), au aratat ca economia Romaniei a intrat in recesiune tehnica, inregistrans doua trimestre consecutive de scadere economica.

Intrebat de jurnalisti daca il va demite pe seful INS, Ponta a spus: "Eu cred ca v-a explicat domnia sa foarte clar despre ce a fost vorba. Va asigur ca n-am vorbit cu domnul presedinte al INS direct cred ca decat in 2013, ca auzisem ca i-am spus eu ce sa faca cu datele, dar datele nu le transmite la Guvern, ci la Eurostat".

Reamintim ca seful INS a oferit pentru HotNews.ro o explicatie halucinanta pentru omisiunea sa: a spus ca institutia a folosit un model de comunicat de presa din 2009, care nu includea si rezultatele revizuite ale performantei economice din trimestrul anterior raportarii.