Elena Udrea a declarat luni ca este pregatita sa isi asume candidatura la presedintia Romaniei, dupa ce Cristian Diaconescu a anuntat ca va candida ca independent, si a afirmat ca il poate invinge pe premierul Victor Ponta "in orice competitie".

Elena UdreaFoto: Agerpres

Elena Udrea a convocat o conferinta ad-hoc la 10 minute dupa ce Cristian Diaconescu isi incepuse conferinta pentru a anunta ca se retrage din PMP si va candida ca independent la presedintia Romaniei.

"Suntem pregatiti de aceasta campanie si eu ca presedinte sunt pregatita sa imi asum candidatura la presedintia Romaniei. Sunt candidatul care il poate invinge pe Victor Ponta, il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie, inclusiv in ceea ce priveste presedintia Romaniei", a spus aceasta, exprimandu-si regretul fata de decizia lui Diaconescu de a candida ca independent.

Aceasta a sustinut ca Diaconescu "a fost doar propus candidat, nu a fost si votat, iar stattul partidului spune ca votul se da in Colegiul National".

"Orice partid isi doreste sa mearga cu cel care este cea mai buna solutie pentru organizatia respectiva. PMP isi doreste sa mearga cu candidatul care ii poate aduce cele mai multe voturi", a argumentat ea, adaugand ca reuniunea conducerii partidului de marti "era necesara si statutara".

In plus, a continuat Elena Udrea, "aproape toate partidele si-au schimbat candidatii, i-au ales pe cei aflati in situatia de a le aduce cele mai multe voturi" iar atunci "cand vezi ca lucrurile nu merg asa cum ti-ai propus tu e firesc sa le corectezi".

Intrebata pe cine va sustine Traian Basescu in cursa pentru alegerile prezidentiale, Elena Udrea a raspuns: "Presedintele va spune el insusi ce candidat va sustine in aceasta campanie electorala", adaugand insa ca PMP isi doreste alaturi electoratul presedintelui.