Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara si candidatul PMP la alegerile prezidentiale spune, intr-o postare de vineri, de pe pagina sa oficiala de Facebook, ca isi va duce "candidatura pana la sfarsit", indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid. Diaconescu adauga ca aceasta atitudine vine din "datoria morala" fata de sustinatorii sai si de societate. "Va multumesc tuturor pentru faptul ca imi sunteti alaturi. Acest lucru ma face sa imi duc candidatura pana la sfarsit, indiferent daca voi beneficia sau nu de sustinerea unui partid. Consider ca aceasta este o datorie morala fata de dumneavoastra si de societate", spune, pe Facebook, fostul ministru de Externe.

Cristian DiaconescuFoto: Agerpres

Cristian Diaconescu declarase, miercuri, pentru Mediafax, referitor la candidatura sa la prezidentiale, ca o considera "un angajament fata de tara", pe care il va respecta si a spus ca va cere in partid masuri impotriva "oamenilor din PMP care au mintit la televizor" in legatura cu numarul de semnaturi stranse pentru sustinerea acesteia.

Presedintele PMP Elena Udrea si-a declarat "supararea" fata de numarul mic de semnaturi adunate de organizatiile PMP pentru Cristian Diaconescu."Supararea a pornit de la numarul mic de semnaturi adunate de organizatii, iar eu, cand am deschis subiectul nerealizarii target-ului de semnaturi, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a sustinut Udrea, la B1Tv.

Fostul europarlamentar Elena Basescu, fiica presedintelui, a spus, intr-o postare pe Facebook din aceasta saptamana, ca "organizatiile PMP au ᅡproblemeᅡ in a strange semnaturi pentru candidatul la prezidentiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Presedintele Traian Basescu si-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu si a semnat primul pe lista de sustinere a candidaturii acestuia in alegerile prezidentiale.

O decizie asupra mentinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luata saptamana viitoare, la o intrunire a conducerii PMP.